Palota Röplabda Sport Club

img
U13 Kettős győzelem a hétvégén

2024. 04. 18. csütörtök

Április 13-án újabb hazai fordulón léptek pályára az U13-as lányaink, ahol a Szlonoki SPC 'kék' és a DEAC csapatait láttuk vendégül.

Elsőként a szolnoki csapattal mérkőztünk meg, ahol nem mindig az elképzelésünk szerint történtek a dolgok. Néha a helyezkedésünk, néha a pontatlanságunk akasztotta meg a játékunkat. A parádés támadásainkat olykor a szabadulás a labdától játék váltotta. Amikor elkapják a fonalat a lányok, öröm nézni a játékot. A szenzációs mezőnymunka mellett, jó dinamikájú veszélyes ütéseink, borotvaéles nyitások törik fel az ellenfél védelmét. Sajnos ezt nem mindig sikerül tökéletesen kivitelezni, ezért ez a kettősség nagy galibát tud okozni a fejekben, nem csak a lányokéban sajnos. Nagy küzdelmek árán, de végül csak kicsikartuk a vezetést.

A második játszmában, magunkhoz képest jobb nyitásaránnyal operáltunk, néhány szerencsés pont mellett, egyre több volt a tudatos támadás is. A játékelemek pontos végrehajtása és a helyezkedésünk még mindig döcögős, de volt néhány egészen zseniális összjátékunk is. A lányok nagyon akarták szettet és kicsikarták a győzelmet is, ezzel 2:0 arányban vezettünk.

A harmadik játszmában ilyenkor sokkal felszabadultabban tudunk szerepelni, és mindenkinek sikerül pályára lépnie, ami lehetőséget ad egy oldottabb játékra. Az oldódás megtörtént, és jól szálltak be a játékba a cserék is, de harmadik játszma kicsúszott a kezünkből.

A nap utolsó mérkőzését a DEAC csapata ellen vívtuk. A bizonyítási kényszer itt is megtépázta a koncentrációnkat. A játszma elején újra volt egy kis fejetlenség, de a végére felszívták magukat a lányok és jöttek a nyitások és a befejezések is. Az első szettben megszereztük a vezetést. A második játszma túlságosan statikusra sikerült. Voltak szép egyéni megoldások, és olykor az összkép is mutatta a fejlődést, de mintha elfáradtunk volna és a pontatlanságok megbosszulták magukat. A játszma sajnos kicsúszott a kezünkből, így döntetlenre állt a mérkőzés.

A harmadik játszmában szinte másoltuk az elsőt, de talán hamarabb felocsúdtunk mint a kezdésnél. Az egyre nyugodtabb játékunkat még az ellenfél edzőjének közjátéka és az érthetetlen bírói számonkérés hiánya sem tudta befolyásolni. Sikerült megnyernünk a harmadik játszmát és ezzel besöpörni a napi két győzelmet.

Nem ez volt életük legszebb játéka, de megharcoltak a győzelmekért és megérdemelten hozták le a mérkőzéseket. Az eredményt tekintve elégedettek lehetünk, és a fejlődés is látható a játékunkon.

Eredmények:

  • Palota RSC - Szolnoki SPC 'kék' 2 : 1 ( 25:23, 25:21, 20:25 )
  • DEAC - Palota RSC 1 : 2 ( 22:25, 25:19, 20:25 )

  • Csak a Palota! ❤️