Palota Röplabda Sport Club

img
U13 Középszakasz V. forduló

2024. 03. 28. csütörtök

Március 24-én vasárnap, újabb hazai fordulónk volt az U13-as lányokkal. A Csepel és az Emericus csapatait láttuk vendégül.

Első mérkőzésen a CSRC csapatával játszottunk egy újabb kalandos mérkőzést, amelyen az első játszmán magabiztos fölénnyel léptünk túl. A második játszmában világossá vált, hogy egy sorcserés taktikával állunk szemben, ami megnehezítette az újabb sikert. Egy ideig partnerek voltunk, de a becsúszó hibák bizonytalanná tették az addigi koncentrációnkat és felőrölt minket az ellenfelünk a második szettben. Az addig látottak alapján nem volt okunk megrémülni a döntő játszmától, de mikor egymás után jöttek a technikai hibák újra, önmagunk ellenségeivé váltunk. Annyira befeszültünk, hogy képtelenek voltunk a tudásunk szerint játszani. Sajnos ennek az lett az eredménye, hogy 2:1 arányban elveszítettük a mérkőzést.

Következő meccset az Emericus SE ellen vívtuk. Szinte ugyanaz a forgatókönyv. Első játszmában hoztuk a kötelezőt, a másodikban sajnos megint alulmaradtunk és a harmadik játszmában, újra gödörből néztük ahogy összeomlik a játék. Annyiban különbözött az előző mérkőzésből, hogy a végén valami megmagyarázhatatlan okból feltámadtunk az utolsó pontokra és sikerült megnyerni a meccset 2:1-re.

Az első játszmákban jók vagyunk, a másodikban sajnos nincs elég tűz és rengeteg a pontatlanság. A nyitások fejlődnek, de nem alakul ki játék. A harmadik szettekre magabiztosan megyünk ki, de amint hibázunk megremegnek a kezek, pontatlanok a bejátszásaink és a feladásaink így a támadásaink is erejüket vesztik. Elpattognak a nyitásfogadások, a nehezen kicsikart megharcolt pontok után elszórjuk a nyitásainkat, ami további feszültséget okoz. Minél jobban akarnak bizonyítani a lányok, annál görcsösebbé válik a játékunk.

Érezhető a fejlődés mindenkin. Fordulóról fordulóra látható a mozgásukon a változás. Voltak ezen a hétvégén is pazar megoldásaink, minden játékelemet tekintve.

A végén nagyon kellett a győzelem, hogy elhiggyük, hogy képesek vagyunk felkelni a padlóról.

Eredmények:

  • Palota RSC - Csepeli RC 1 : 2 ( 25:9, 10:25, 14:25 )
  • Emericus U13 Fehér - Palota RSC 1 : 2 ( 10:25, 25:14, 25:27 )

  • Csak a Palota! ❤️