Palota Röplabda Sport Club

img
U13 Középszakasz IV. forduló

2024. 03. 12. kedd

Március 10-én hazai pályán zajlott le az U13-as lányaink soron következő fordulója, melyen a Sülysáp SE és a Tálent SE csapatait láttuk vendégül.

A nyitómérkőzést a Sülysáp SE csapatával kezdtük. Kisebb hibákkal, de magabiztos irányítással meneteltünk a játszma megnyerése felé. Jó helyezkedéssel, szép nyitásokkal bontottuk meg az ellenfél játékát és érezhető fölénnyel zártuk is le az első játékrészt. A második játszmában kissé álmosan kezdtünk és csak később sikerült begyújtani a rakétákat, de érezhető volt játszmán belüli fejlődés. Sajnos a játszma végén becsúszott néhány pontatlanság, ami miatt elment a második szett, de amikor egy csapat játszani próbál sajnos ez megtörténik.

A harmadik játszmában nem volt kérdés melyik csapat érdemli meg a győzelmet. Nagy arányú pontelőnnyel segítették a lányok a cserék bekapcsolódását a játékba. Ez egy szép győzelem volt, magabiztos játékkal.

Egy meccs szünet után, a listavezető Tálent SE. csapatával harcoltunk. Szó szerint nagy küzdelem volt. Az első játszmában az egész szezon legjobb játékát produkálták a lányok. Szenzációs nyitásokat, pazar mezőnymunkát, berajzolt nyitásfogadásokat és nagyszerűen variált támadásokat láthattunk. Végre megmutatták mit is tudnak igazából. Az első játszmát behúztuk, jöhetett a második.

A következő játszmában is erejükön felül teljesítettek a lányok. Itt is repkedtek a jobbnál jobb nyitások, sáncolások, mentések, ütések. Minden játékelemben fejlődtünk és érezhető volt a feszültség. Sajnos itt is hasonló volt a helyzet mint az előző mérkőzésen, hogy a legapróbb figyelmetlenségeken ment el a játszma, viszont klasszisokkal jobb volt a játék.

A harmadik játékrész mintha egy nagy döntő lett volna, óriási feszkó a lányokon, hogy a veretlen Tálent SE-t megfogjuk és a legutolsó pillanatig kapartunk. Hatalmas hangulat volt a csarnokban. Mindenki érezte, hogy ez meglehet és feltehetjük erre a nagyszerű napra a koronát, de az ellenfelünk mindig behozta a különbséget. Nagyon szépen játszottunk de a végén elfáradtunk és nem tudtuk bevinni a végső csapást. A végén már az idegek harca döntött, amit sajnos nem a mi oldalunkon állt. 2:1 arányú vereséget szenvedtünk, sajnos nem megérdemelten, de ebből is fogunk tudni meríteni. Az eddigi fordulóinkhoz képest a mai nap volt az egyetlen, hogy nem kerültünk mentálisan gödörbe egyszer sem. Végig harcoltak a lányok, az utolsó pillanatig és szemet gyönyörködtető röplabda játékot mutattak minden játszmában.

Rendkívül rossz egy ilyen meccs után szomorú tekinteteket látni, mert tényleg mindenki kiadta magából a maximumot. Mindenkinek hatalmas gratuláció!

Eredmények:

  • Palota RSC - Sülysápi SE 2 : 1 ( 25:9, 21:25, 25:11 )
  • Tálent SE U13 - Palota RSC 2 : 1 ( 18:25, 25:23, 27:25 )

  • Csak a Palota! ❤️