Palota Röplabda Sport Club

img
U17 Rájátszás IV. forduló

2024. 03. 12. kedd

Megint hosszú lett a saját árnyék, avagy összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának március 9-ei fellépéséről.

Napsütötte szombati napon a csapat a BVSC csarnokában vendégszerepelt, erős ellenfelek ellen zárva le a középszakasz első felét. Első mérkőzésünket az alapszakasz második helyén végző házigazda BVSC ellen játszottuk. Kicsit döcögősen indult a mérkőzés, de az első játszma második felére összeállt a játékunk, hatékony szervákkal és látványos támadásokkal kezünkbe vettük a mérkőzés irányítását. Ellenfelünktől fokozatosan ellépve magabiztosan nyertük az első szettet, majd a másodikban is jelentős, 10 pontos előnyt építettünk ki. Ekkor érkezett egy érthetetlen rövidzárlat, a sok kapkodás következtében a BVSC szettlabdához jutott, melyet sikerült hárítani és végül Zara 2 remek szervájával megnyertük ezt a felvonást is. Lehetőséghez jutottak a cserejátékosok is. Nem miattuk, de a gépészetbe bizony homokszemek kerültek. Jó pár lapáttal… Mint idén már oly sok alkalommal, most sem sikerült pontot tenni egy olyan mérkőzés végére, amely a játék képe alapján magabiztos Palota sikert kellett volna eredményezzen. Az elveszített harmadik játszmát követően a negyedikben megint ellentmondást nem tűrően kezdtünk, magabiztos vezetést alakítottunk ki. De a szett végén megint kapkodni kezdtünk és hagytuk ellenfelünket kiegyenlíteni. A döntő játszma falfehér arcokkal, rengeteg érhetetlen hibával kezdődött, a BVSC pedig hatalmas előnyt épített ki. A végén még sikerült kicsit kozmetikázni a pontarányon, de sajnos a győzelem elúszott. Sajnos, mert a játék képe alapján bizony egy magabiztos, önbizalomnövelő győzelem teljesen reális lett volna.

Hogy sikerül-e felocsúdni a sokkból? A válaszra nem kellett sokat várni, mert azonnal pályára léptünk a bajnokságot veretlenül vezető Dunakeszi csapata ellen. Sajnos a maratoni mérkőzésen elszenvedett vereség nemcsak az erőt vitte el, a lelkeket is megtörte. Az ellenfelünk nagyon jó csapat volt, nem érdemtelenül vezetik a bajnokságot. Korszerű, gyors, pontos játékot játszottak, sajnos ebben az állapotunkban nem tudtuk megnehezíteni a dolgukat. A kissé kedvetlenné váló, első mérkőzésen apait-anyait beleadó, de elfáradó kulcsjátékosok helyén azok a játékosok több lehetőséghez jutottak, akik az első mérkőzésen kevesebb szerepet kaptak. Sajnos csak a mérkőzés rövid szakaszaiban tudtunk komolyabb ellenállást kifejteni, a második játszmában vezettünk is pár ponttal. Kicsit jobb játékunk tiszavirág életű volt. A harmadik szett gyakorlatilag értékelhetetlen volt, a csapat addigra teljesen szétesett sajnos, így a mérkőzés végén nem tehettünk mást, mint gratuláltunk ellenfelünknek a megérdemelt győzeleméhez.

Sajnos ezen a hétvégén is folytatódott vesszőfutásunk, egyszerűen nem tudjuk átlépni saját árnyékunkat. Pedig… egyre jobban játszanak a lányok, csak… valahogy a pontos játékon nem tudjuk kellő ideig fenntartani. Az idegenbeli tornákon szerepelve mindig 2 mérkőzést kell egymást követően játszani, ami megterhelő. Másoknak is, szó se róla, nem mentséget keresek. De meg kell tanulnunk az erőt jól, jobban beosztva lejátszani az első mérkőzéseket és ha megadatik a könnyedebb siker esélye, azt könyörtelenül ki kell használni. Nagyobb rutinnal ez jönni fog, biztos vagyok benne.

KA középszakasz első fele véget ért, minden ellenfelünkkel játszottunk. A bajnokságban jelenleg a hetedik helyen áll a csapat mindössze 2 győzelmet aratva, de… Egyértelműen látszik, hogy játéktudásban legtöbbször sikerült az aktuális ellenfelünk fölé nőni a mérkőzések hosszabb-rövidebb időszakaiban (talán csak a Dunakeszi ellen nem volt esélyünk nyerni). De ahhoz, hogy sikerüljön átlépni az árnyékunkat tartósítani kell a jó játékot, és azt az ellenfelet kell legyőznünk először, akit a legnehezebb. Saját magunkat. A feladat adott, de a lányok képesek lesznek rá.

Eredmények:

  • BVSC-Zugló Sárga - Palota RSC 3 : 2 ( 20:25, 25:27, 25:21, 26:24, 15:10 )
  • Palota RSC - VSD "A" 0 : 3 ( 14:25, 21:25, 7:25 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Endrődi Noémi, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Tóth Lídia, Mateisz Borbála, Szegner Vanda, Laposa Lilla


    Csak a Palota! ❤️