Palota Röplabda Sport Club

img
U15 Szép játékkal, két győzelem

2024. 03. 04. hétfő

Március 03-án vasárnap, az U15-ös csapatunk, Szentendrére látogatott, ahol a Dunakanyar és a BTDSE csapatával játszották a soron következő mérkőzéseiket.

Elsőként a vendéglátóinkkal, a Dunakanyar együttesével mérkőztünk meg. Három szettben magabiztos játékkal gyűjtöttük be a győzelemért járó pontokat. Ezúttal is elsősorban a remek nyitásainknak köszönhettük a vezetést, de jó néhány pontot szereztünk szépen kidolgozott támadásokkal, az edzéseken jól begyakorolt ejtésekkel, helyre passzolásokkal. Minden szettben tetemes előnyre tettünk szert, így a cseréink folytathatták a pontok gyűjtését, és befejezhették a szetteket.

Rövid idő maradt a következő meccsig, így a pacalpörköltös ebéd elmaradt, a játéknak viszont eleinte nem túl nagy kedvvel láttak neki a lányok. Valahogy egy elpilledt csapat benyomását keltettük, amelyiknek nem igazán van kedve játszani.

Meg is lepett bennünket a Taksony együttese, amelyik nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Sokat hibáztunk, így tetemes előnyhöz juttattuk ellenfelünket. Úgy látszott, elúszik ez a hajó, amikor a mieink észbe kaptak, és elkezdtek játszani. A kezdeti kiengedés azonban megbosszulta magát, a hátrányunkat már nem tudtuk ledolgozni, viszont a felfrissült játékunkkal már jeleztük a taksonyiaknak, hogy nem adjuk könnyen a bőrünket. Ennek köszönhetően a második játékrészt remek nyitásokkal indítottuk, a Palota elkezdte játszani a saját játékát: egyre gördülékenyebben működött a rendszer - többek között a taktikai utasítások betartásával.

Szép támadásokat indítottunk, látványos mentések tarkították a játékunkat, és a védekezésünkre sem lehetett panasz. Egymást segítették ki a lányok, így a második szettet tetemes fölénnyel zártuk. A harmadik szettben is magunkhoz ragadtuk az irányítást, és magabiztos játékkal nyertük ezt a játékrészt is. Úgy nézett ki, hogy ez tovább folytatódik a negyedik szettben is, mert már közel voltunk a 20-hoz, amikor előnyünk birtokában azt hittük, már nyertünk. Ellenfelünk azonban rákapcsolt, és elkezdte csökkenteni a hátrányát. Mi pedig egyre idegesebbek lettünk, ami nem a jó megoldásokhoz vezetett. Végül azonban 26:24-re mégis csak bezsebeltük a győzelmet!

Szép volt lányok!

Eredmények:

  • DKLSN B' - Palota RSC 0 : 3 ( 16:25, 14:25, 12:25 )
  • Palota RSC - BTDSE 3 : 1 ( 17:25, 25:12, 25:19, 26:24 )

  • Csak a Palota! ❤️