Palota Röplabda Sport Club

img
U17 gyöngyösi forduló

2024. 02. 26. hétfő

Mosolyogva széttépett szanatóriumi beutaló, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának gyöngyösi fellépéséről.

Ha csak a történelemkönyvekbe és az idei bajnokság archívumába bekerülő eredményeket nézzük, akkor azt gondolhatjuk, hogy a Palota U17 csapata ezen a hétvégén az indultak, egész pontosan a Gyöngyösre indultak még kategóriába tartozva 2 sima vereséget szenvedett és mindössze egyetlen játszmát tudott nyerni. Ami voltaképpen lehetne igaz, hiszen a Gyöngyös csapatától 3:1, a Panoráma SE - Gravitas csapatától pedig 3:0 arányú vereséget szenvedett. Azt is gondolhatjuk, hogy az edző a tornát követően kényelmes hófehér fürdőköpenybe és csíkos pizsamába öltözve üveges tekintettel réved a naplementébe, miközben az ápolók által gondosan összeválogatott piruláit szopogatja. De… tévednénk.

Mert bár a lányok szokás szerint mindent megtettek, hogy idegösszeroppanást kapjak, nem lehetek elégedetlen. Jó csapatok ellen kaptunk ki, de a látottak alapján biztonsággal ki merem jelenteni, hogy nem jobb csapatok ellen.

Az első mérkőzésünket a házigazda Gyöngyös ellen játszottuk, akiktől az alapszakaszban ugyanezen a pályán vereséget szenvedtünk, akkor még játszmát sem sikerült nyernünk. A meccset álomszerűen kezdtük, betartva az edzői utastásokat magabiztosan nyertük az első felvonást és nem lassítva a tempón a második szettben is biztos 6-8 pontos előnyt éptettünk ki. Ekkor… nem tudom, mi történt. Az addig teljesen jól működő csapategység megbomlott, vagy inkább elemeire hullott (lehetne boncolgatni az okokat, nem teszem). A lényeg, hogy a saját hibáinkkal felhoztuk az ellenfelet, akik feltámadtak poraikból és egyenlítettek. Sajnos utána már nem jött vissza a kezdeti lendület, már nem találtunk vissza a helyes útra. Hiába küzdöttünk olykor nagyszerűen nehéz helyzetekben, fordítottunk többpontos hátrányból, építettünk fel és fejeztünk be eredményesen fantasztikus támadásokat, végül vereséget szenvedtünk.

Keseregni nem volt sok idő, következett azonnal a második mérkőzés, amiről tudtuk, hogy mindig nehéz, hiszen pihenő és regeneráció nélkül kell megvívni. Ellenfelünk eddigi eredményei alapján erős ellenfélnek tűnt és a mérkőzés igazolta is ezt. Az első játszma végig szoros, fej-fej melletti küzdelmet hozott, melyet végül izgalmas végjátékban elveszítettünk. A második játszma? Nos… arról vagy jót, vagy semmit, így nem is folytatnám… A harmadik játszmában többször kisebb-nagyobb hátrányból egyenlítve, öldöklő küzdelemben jutottunk el a végjátékig, ahol ellenfelünk 3 mérkőzéslabdáját hárítva mi jutottunk szettlabdához, melyet sajnos nem tudtunk kihasználni. A Panoráma végül 2 jó szervával lezárta a mérkőzést, melynek csak az utolsó játszmája 30 percig tartott. A mérkőzés után az ellenfél vezetőedzője, Csákó Tamás dr. a következő nyilatkozatot tette: „3-0 ra nyerni mindig nagy öröm, most is az volt, de aláhúznám: a Palota sokkal jobb csapat annál, mint amit az ez az eredmény mutat.”

Két vereség, és miért nem vagyok elégedetlen? Mert azt láttam ezen a napon, amit már oly sokszor kértem a lányoktól. Hogy… játszanak. És a Csapat elkezdett a szó legszorosabb értelmében JÁTSZANI. Olyan centertámadásokat, támadás variációkat vittünk végig, hogy olykor szinte feljött a sportpadló, ahol a labda pályát ért (még azt sem bántam, ha ez olykor kicsivel a vonalon túl történt 😊). A Lányok talán ráéreztek a röplabda valós ízére, hogy mitől szép igazán ez a csodálatos játék. És igen. Ez az út göröngyös, hepehupás, és könnyen lehet, hogy több lesz a hepe, mint a hupa. De… tele lesz élményekkel, ha ezen megyünk tovább.

A röplabdát megtanulni, igazából játszani, nem egyszerű. Főképpen amiatt, mert ebből dolgozatot írni, vizsgázni nem lehet, kizárólag CSAPATKÉNT, ahol a játékosok egymásért küzdenek. Ha ebben fejlődni fogunk, megígérem, vesszük a következő leckét is. Amikor megtanulunk… nyerni.

Eredmények:

  • Gyömgyösi RSE - Palota RSC 3 : 1 ( 14:25, 25:22, 25:23, 25:21 )
  • Palota RSC - Panoráma SE-Gravitas 0 : 3 ( 22:25, 14:25, 24:26 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Endrődi Noémi, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Tóth Leila, Mateisz Borbála, Tóth Lídia, Huszár Bianka, Laposa Lilla


    Csak a Palota! ❤️