Palota Röplabda Sport Club

img
U13 Középszakasz III. forduló

2024. 02. 26. hétfő

Február 24-én szombaton, Kecskemétre utaztak az U13-as lányaink a következő fordulójukra, ahol a házigazda KESI 'B' és az Emericus U13 csapataival játszottak.

Az első mérkőzésen a házigazda ellen sajnos 3:0-ás vereséget szenvedtünk. Jól kezdtük a mérkőzést, de a borzalmas nyitáshibáink hamar padlóra küldtek minket. A kapkodás, fejetlenségbe csapott át és nem sikerült kimászni a gödörből. A második játszmában szépen küzdöttek a lányok, de itt is az érintések minősége volt az, ami hiányzott. Mintha még mindig a buszon ültünk volna. A harmadik játékrész ilyenkor már csak formalitás, ezért mindenkitől csak a nyugodt játékot vártunk. Sajnos itt sem sikerült a kellő összpontosítással szerepelnünk, ezért a harmadik szett is elúszott. Egy újabb kellemetlen vereségbe szaladtunk bele, amit a saját magunknak köszönhetünk.

Kisebb pihenő után az Emericus SE. csapatával játszottuk a következő meccset. Az első játszma elején még volt egy-két bizonytalanság, de egyre bátrabban és veszélyesebben játszottunk. Nyitásarányunk is feljavult és hozta a játékkedvet magával. Elkezdtünk végre pontosabban, precízebben játszani, aminek meg is lett az eredménye. Előnnyel fordultunk, és úgy nézett ki, hogy a második sor is képes felpörögni, mert hajszálnyira voltunk a 2:0-ás eredménytől, de utolsó néhány labdamenetnél nem sikerült koncentrálni, ezért kiegyenlített az ellenfelünk. A nap utolsó játszmájában végre eljutottunk odáig, hogy bátran és változatosan játszottunk, aminek meg is jött az eredménye, 2:1 arányban megnyertük a mérkőzést.

A rengeteg hibánk ellenére vegyes érzelmekkel utaztunk haza. Sajnos sokszor saját idegességünk az ellenségünk, de ennek ellenére vannak bizakodásra mutató jelek is. Voltak szép támadásaink, ütések, ejtések, szépen elszúrt kosárérintések, megdöbbentő mentőérintéseink is. Néhányuknak most sikerült a legtöbb felső nyitása, ütése. A bejátszásaink arányaiban jól működtek és mezőnymunkánk is többször lefedi a pályát, csak egyszer fejben kellene már úgy igazán rendben lenni.

Eredmények:

  • KESI-RA 'B' - Palota RSC 3 : 0 ( 25:21, 25:9, 25:16 )
  • Palota RSC - Emericus U13 Fehér 2 : 1 ( 25:18, 24:26, 25:16 )

  • Csak a Palota! ❤️