Palota Röplabda Sport Club

img
U17 Tragikomédia 9 felvonásban

2024. 02. 15. csütörtök

Tragikomédia 9 felvonásban, ugyanitt egyszer használt kényelmes sírhely olcsón eladó. Rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának február 11-i fellépéséről.

Február 11-én Salgótarjánban lépett fel a társulat, bízva abban, hogy az aznapra rendelt, verhetőnek tűnő ellenfelek ellen magabiztosan vesszük ezt az akadályt.

Első mérkőzésünket a házigazda ellen játszottuk. Érthetetlen módon idegesen kezdtünk, rengeteget hibáztunk. Különösen az egyik leghatékonyabb fegyverünket, a szerváinkat rontottuk el sorozatban. A hibák pedig további hibákat szültek, egyre pontatlanabbá, görcsösebbé vált a játékunk. A legegyszerűbb érintések sem sikerültek, ütéseink vagy a hálóban, vagy méterekkel a pályán kívül landoltak. Próbáltam sulykolni, hogy a kevesebb ilyenkor több, pusztába kiáltott szó volt minden kérésem. Olykor mutattunk nagyon szép dolgokat, voltak olyan támadásaink, amiket szinte szemmel nem lehetett követni, de utána rögtön következett egy olyan elemi hiba, ami megtörte az éppen bimbózni készülő lendületünket. Több, mint 10 szervát rontva veszítettük el az első játszmát 28:26(!)-ra. Ha csak a fele pályát talál, magabiztos szettgyőzelem. De így… És a sír, amit elkezdtünk ásni magunknak egyre mélyebb lett. Folyamatosan futottunk az eredmény után, sorozatban gyártottuk ellenfelünknek a pontokat, akik nem csináltak mást, mint stabilan szerváltak. Elveszített második játszma után, már olyan mélyen jártunk, hogy a földet alig tudtuk már kilapátolni a gödörből. De csak ástunk tovább szorgalmasan.

A harmadik játszma végén sikerült egy rövid ideig koncentráltan, kevés (na jó, inkább nem olyan sok) hibával játszani, ez meg is hozta az eredményt. A lendület szerencsére megmaradt, és ki is tartott a következő szettben is, magabiztosan egyenlítettünk. Úgy tűnt észbe kaptunk, eldobtuk a lapátokat, ásókat és kimászunk a magunk által magunknak ásott feneketlen gödörből. A döntő játszmában 10:7-es vezetésünknél úgy tűnt, derékig már kint vagyunk. És akkor… Jött egy érthetetlen rövidzárlat. Elrontott szerva, pontos nyitásfogadások után elrontott támadások sorozatban. És… ahelyett, hogy kimászva leporoltuk volna magunkat, szépen visszafeküdtünk a gödörbe. Fájó vereség és az örök tanulság. Ha elrontod a szerváidat, mindegy milyen jól játszol, veszíteni fogsz, bárki is legyen az ellenfél. És ez nem valami mélyen szántó keleti bölcsesség. Pusztán csak matematika.

Sok kesergésre nem volt idő, azonnal következett a második mérkőzés a Viadukt csapata ellen. A csapaton kicsit forgatva azok a játékosok is lehetőséget jutottak, akik az első mérkőzésen kevesebb szerepet kaptak. Hiába sikerült kiépíteni többször is pár pontos előnyt, a buta hibáink miatt mindig visszahoztuk lelkes ellenfelünket. Ami olyan jól sikerült, hogy az első játszmát el is veszítettük. Ekkor azt gondoltam, hogy nem vettük észre, hogy véget ért az első meccs temetési szertartása, kényelmesen fekszünk tovább a magunk által megásott, a látottak alapján kényelmes gödörben.

Szerencsére megembereltük magunkat és fokozatosan játékba lendülve végül sikerült győzelmet aratni lelkes és jól játszó ellenfelünk ellen. A támadásaink szépen összeálltak, voltak szemet gyönyörködtető megmozdulásaink is, megcsillantva olykor valós tudásunkat. Ez a győzelem főképpen annak tükrében jó eredmény, hogy röviddel ezelőtt sikerült a poklot is megjárnunk. Mondjuk, az oda vezető utat mi ástuk ki magunknak.

Új játékrendszert tanulunk, lehetnek és lesznek is benne hibák. A csapat feltehetően ott tart, ahol tartania kell. Türelmesnek kell lennünk bízva abban, hogy az elvégzett munka be fog érni. De… a szerva, a pontos alapjáték kulcsa az eredményes játéknak. Ez pedig nem függ mástól, mint a fegyelemtől, figyelemtől, koncentrációtól. A Lányoknak ezekben kell szintet lépniük. Én hiszem, hogy képesek lesznek rá.

Eredmények:

  • SBTC U17 A - Palota RSC 3 : 2 ( 28:26, 25:22, 21:25, 15:25, 15:10 )
  • Palota RSC - Viadukt SE U17 lány 3 : 1 ( 24:26, 25:23, 25:20, 25:10 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Endrődi Noémi, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Tóth Leila, Mateisz Borbála, Szegner Vanda, Huszár Bianka, Laposa Lilla


    Csak a Palota! ❤️