Palota Röplabda Sport Club

img
U13 Középszakasz II. forduló

2024. 02. 12. hétfő

Február 10-én szombaton, Debrecenbe utaztunk az U13-as lányainkkal az idei második fordulónk alkalmából. A DEAC és a Csepeli RC csapata ellen mérkőztünk meg.

Első mérkőzésünket a házigazda debreceni csapat ellen vívtuk, ahol az első játszma elején nagyszerűen indítottuk a meccset. Olyan 10:2 es vezetésig szemet gyönyörködtetően játszottunk. Mindenkinek jöttek a nyitásai, nagyszerű mezőnymunka mellett okos és irgalmat nem ismerő befejezésekkel dolgoztunk. De egyszer csak átkattant valami és egy borzasztó kínlódássá vált a játszma. Nagy nehezen behúztuk az elsőt, de a másodikban sem voltunk elemünkben. Motiválatlanul, kapkodva, pontatlanul lavíroztunk a pályán. Fej-fej mellett haladva 25:25-ig volt egy halvány reménysugár a győzelemre, de egyszerűen a házigazdák jobban akarták ezt a sikert. És láss csodát, kiegyenlítettek. A lelki állapotunkat látva, borítékolható volt a zakó. Egyszerűen leblokkoltak a lányok és elfelejtettek röplabdázni. Egy nyitásunk sem ment át, egyetlen bejátszásunk sem sikerült és a támadásaink is a nullára redukálódtak. Végül beledőltünk a saját kardunka és elveszítettük a mérkőzést 2:1 arányban.

Rövid szünet, három agyvérzés, két idegösszeroppanás után, jött a Csepel csapata és elkezdődött a játék. Valami ismeretlen dolognak köszönhetően újra a röplabdára emlékeztető dolgot láthattunk. Az első játszmában az ellenfelünk egy sorcserével próbálkozott, ami nagyon nagy különbséghez vezetett. Nyitásgyakorlásnak jó volt, így az első játékrészt gyorsan magunk mögött hagytuk. A második sorunkat meglepte, hogy az ellenfelünk is elkezdett röplabdázni, és nem jöttek a nyitásfogadások. Vagy a lelátón vagy a háló tetején kötöttek ki a labdáink, amit az ellenfelünk szépen kihasznált. A nyitásaink továbbra is bátortalanul repkedtek minden felé, néhány kivétellel, de tudatos támadásig nem jutottunk el. Sajnos újra 1:1 lett az állás.

A hátralévő utolsó játszmában, újra magunkra találtunk. Koncentráltan, elszántan mentek a pályára lányok. Csak úgy potyogtak az ászok. Pontos, szorgos mezőnymunkával dolgoztak és tűpontos ejtésekkel, ütésekkel zilálták szét az ellenfelüket. Szép játékkal vívták ki a 2:1-es győzelmet.

Eredmények:

  • DEAC - Palota RSC 2 : 1 ( 16:25, 27:25, 25:21 )
  • Palota RSC - Csepeli RC 2 : 1 ( 25:5, 17:25, 25:8 )

  • Csak a Palota! ❤️