Palota Röplabda Sport Club

img
Derűre ború – vagy mégsem?

2023. 12. 11. hétfő

A szezon leggyengébb teljesítményét nyújtottuk vasárnap Leányfalun, az osztályozó mérkőzéseken.

Eleve megilletődötten kezdtük a találkozót a házigazda Dunakanyar ellen, amíg ellenfelünk nagy lelkesedéssel játszott, és kitörő örömmel fogadott minden pontot. Közel azonos eredménynél – talán 10 egálnál a játékvezető átvette a főszerepet, és egy biztos pontunknál aut-ot ítélt, miközben az ellenfelünk edzője, aki két méterre állt a hátsó vonaltól, bent-et mutatott. Ezt a játékvezető felülbírálta, és aut-ot ítélt, visszaélve a ráruházott hatalommal, aki már a meccs kezdete előtt lekezelő hangnemet ütött meg a jegyzőkönyv-vezetői asztalnál, amire fel is hívtam a figyelmét, emiatt megmutatta, hogy a meccsen a lányokat bünteti az ítéleteivel. Ehhez a lányok azonban nincsenek hozzászokva, ezért egyre bátortalanabbul játszottak.

Mint az öltözőben később kiderült, más is közrejátszott a vereségben: a pályán hiányzott az összhang, ami eddig a csapat erőssége volt. Ketten is a többiek hibáztatásával voltak elfoglalva, megpróbálva levezetni a saját feszültségüket, és elfeledkezve a saját gyenge teljesítményükkel való foglalkozásról, és elvéve a játékkedvet a többiektől. Így aztán - téves bírói ítélet ide vagy oda – saját magunkat vertük meg.

Felmerül azonban a kérdés: nagy baj-e, hogy nem kerültünk felsőbb osztályba vagy sem? Vagyis, mi van, ha a bíró nem zavar be, és a lányok a legjobbjukat nyújtják, és magasabb osztályban folytatjuk? Ott, ahonnan a két leggyengébb együttes osztályozóra kényszerült, és a bennünket 3:0-ra legyőző Dunakanyar egyetlen meccset sem tudott nyerni? Akikkel mindenképpen szoros meccset játszottunk volna, és akik a másodosztályban a pofozógép szerepét töltötték be? Ha ők a leggyengébbek, milyenek a többiek? Folytathatnánk a találgatást, de nincs sok értelme!

Egy biztos: a Kelet B-ben új, erősebb csapatok, magasabb színvonalú mérkőzések várnak ránk, mint a Kelet A-ban! Ha minden igaz, itt folytatja a Dunakanyar is, így lesz alkalmunk a visszavágásra. Mindenesetre remek alkalom volt ez a két mérkőzés arra, hogy szembesüljünk a gyengeségeinkkel, és a hibáink kijavítására koncentráljunk az előttünk álló időben. December 18-án kerül sor a Budapest Bajnokság idei utolsó összecsapására, ahol alkalmunk lesz kiköszörülni a csorbát!

Hajrá Lányok!

Eredmények:

  • DKLSN 'A' – Palota RSC 3 : 0 ( 25:20, 25:18, 25:22 )
  • Palota RSC – Kispest SE A 0 : 3 ( 19:25, 17:25, 21:25 )

  • Csak a Palota! ❤️