Palota Röplabda Sport Club

img
U13-as alapszakasz utolsó forduló

2023. 12. 06. szerda

December 02-án szombaton, az U13-as korosztályunk ismét Debrecenbe utazott az alapszakasz utolsó csoportkörét teljesíteni. A papírformának ígérkező fordulót a DEAC és a BKGDSE csapatai ellen kellett teljesítenünk, de ez korántsem volt olyan egyszerű, mint azt gondoltuk.

Első mérkőzésen, a házigazda DEAC csapatával találkoztunk, amit a kissé beárnyékolt a minősíthetetlen rendezés. A versenykiírásban meghatározott feltételek teljes hiánya fogadott, talán a labdák száma és terem hőmérséklete volt megfelelő. Nem volt jegyzőkönyvvezető, és a pálya felfestése is kimerült egy oldalvonalnak alkalmazott támadóvonal és egy hozzácsatolt 3cm-es kijelöléssel (ezek is különböző színűek voltak).

Nagy nehezen elkezdtük a mérkőzést, de sajnos nem sikerült azonnal felvenni a ritmust. Apró pontokkal megzavart minket az ellenfelünk és kínlódtunk a pályán. Leginkább magunkkal harcoltunk az első játékrészben és az időkéréseknél sem sikerült csillapítani a feszültséget. Kínkeservesen, de behúztuk az első szettet. A második játszmában pályára lépő lányaink, ügyes játékkal bizonyították a fejlődésüket. Remek nyitásokkal, meglepően szép egyéni megoldásokkal színezték a játékot. Idén először sikerült felülkerekednünk a második játszmában, ami rendkívül jó hatással volt az egész csapatra. Az első két szett megnyerésével a mérkőzést is magunkénak tudhattuk így a harmadik etapra már felszabadultan mentünk a pályára. Annak ellenére, hogy elment a harmadik játszma, mindenki megkapta a megfelelő játékperceket és sikerült végre ellazulnunk.

Kis pihenés után már kezdtük is a BKGDSE elleni mérkőzésünket. A kezdő négyesünk, végre hozta a tőlük elvárt minőséget és magabiztos játékkal söpörtük be az első játszmát. Megjöttek a nyitásaink, pontosabb és tudatosabb érintésekkel játszottak, és felbátorodtunk a befejezéseket illetően is. Hatékony ütések, okos ejtések, sáncolás, pontos bejátszás és feladás, tudatosság volt a játékunkban, ami magabiztossá tette a lányokat is, és végre élvezték a játékot. Ezután szinte másoltuk az előző mérkőzésünket. A második sorunk megint ügyes játékkal harcolta ki a győzelmet, immár másodszor, így hát a harmadik szettet feláldoztuk a tapasztalatszerzés oltárán.

A nap első játszmáját leszámítva jól ment a játék, de tapasztalatnak kellenek a hullámvölgyek is. Nem baj, ha néha becsúszik egy-két rossz pillanat. Az is nagyon pozitív, hogy ebből is fel tudtunk állni és a második sorunk is nagyszerűen szerepelt. Nagy gratuláció a lányoknak, jó érzés volt látni, hogy mindenki fejlődik fordulóról-fordulóra.A nap első játszmáját leszámítva jól ment a játék, de tapasztalatnak kellenek a hullámvölgyek is. Nem baj, ha néha becsúszik egy-két rossz pillanat. Az is nagyon pozitív, hogy ebből is fel tudtunk állni és a második sorunk is nagyszerűen szerepelt.

Nagy gratuláció a lányoknak, jó érzés volt látni, hogy mindenki fejlődik fordulóról-fordulóra.

Eredmények:

  • DEAC – Palota RSC 1 : 2 ( :, :, : )
  • Palota RSC - BKGDSE 2 : 1 ( :, :, : )

  • Csak a Palota! ❤️