Palota Röplabda Sport Club

img
U15 Háromból három

2023. 11. 27. hétfő

Sikeres hetet zártunk mind a Budapest Bajnokságban, mind az Országos Bajnokság alapszakaszában. Három mérkőzés, három győzelem!

November 22-én szerdán, a BVSC korosztályos csapatát láttuk vendégül, vasárnap pedig a Dunakanyar otthonába látogattunk Leányfalura, ahol először a hazaiakkal mértük össze a tudásunkat, majd a Taksony csapata ellen léptünk pályára. Egyetlen szett kivételével kiegyensúlyozott, határozott játékkal kerekedtünk ellenfeleink fölé.

A szerdai hazai mérkőzésen végig vezetve szereztük meg a győzelmet, és megérdemelten nyertünk. A palotai lányok egységes csapatjátékkal, remek nyitásokkal, jó feladásokkal és okos megoldásokkal fejezték be a támadásokat.

Vasárnap a Dunakanyar elleni első két szettben hasonló teljesítményt nyújtottunk, kivéve a nyitásokat, amelyek feltűnően sokszor okoztak problémát a mieinknek ezen a napon. Ennek lett a következménye, hogy a harmadik szettet saját magunknak nehezítettük meg, de végül szoros eredménnyel mégis győzelemmel zártuk az összecsapást.

Mintha ezt folytattuk volna a taksonyiak elleni első szettben, ahol meglehetősen sok hibával játszottunk. Szinte mindenki rontott nyitást, ami megbosszulta magát, hiszen ellenfelünk remekül élt az ajándékpontokkal, és megszerezte a vezetést is. Már-már úgy tűnt, elmegy a szett, ám a döntő pillanatokban az edzéseken begyakorolt megoldásokkal sikerült megzavarni a taksonyi együttest, és megfordítani, végül megnyerni szettet. A második és harmadik szett már simább volt, így játszmaveszteség nélkül zártuk ezt a napot és az egész hetet.

Új játékost is avattunk, hiszen Kovács Panna életében most lépett először pályára bajnoki mérkőzésen, és még pontot is szerzett a csapatnak!

A két győzelmünk egyben azt is jelentette, hogy veretlenül, mindössze két játszmát vesztve zártuk az alapszakaszt. Eltekintve a Kistarcsa elleni 3:2-es győzelemtől, az összes többi mérkőzést 3:0-ra nyertük!

Óriási gratuláció a lányoknak és óriási köszönet a szülőknek, hogy segítették a csapatot a helyszínekre jutásban, valamint a lelkes szurkolásért, amivel nagyban hozzásegítettek bennünket a győzelemhez!

Eredmények:

  • Palota RSC - BVSC U-15 3 : 0 ( : , : , : )
  • Dunakanyar LSN 'B – Palota RSC 0 : 3 ( 12:25, 13:25, 21:25 )
  • Palota RSC - BTDSE 3 : 0 ( 29:27, 25:6, 25:10 )

  • Csak a Palota! ❤️