Palota Röplabda Sport Club

img
U17 alapszakasz III. forduló

2023. 11. 22. szerda

Futunk a göröngyös terepen kavicsokkal a cipőben, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának november 18-i tornájáról.

Ezen a napon hazai pályán játszottunk, ellenfeleink a Kistarcsa és a Salgótarján csapatai voltak. Első mérkőzésünket a Kistarcsa ellen játszottuk, akik játékerőben hasonló erősségűeknek tűntek, mint a Gyöngyös. Akik, mint emlékezhetünk, legutóbb annyi borsot törtek az orrunk alá, hogy még a mai napig prüszkölünk… Legnagyobb szomorúságomra a mérkőzés forgatókönyve is hasonlóan alakult kezdetben, mint legutóbbi vereségünk alkalmával. Rengeteg hibával, pontatlanul játszva elveszítettük az első játszmát, és amikor ellenfelünk a második felvonás során már 19:14-re vezetett azt gondoltam, hogy nemhogy kétszer lépünk ugyanabba a folyóba, folyamatosan abban fürdünk…

És akkor… történt valami. Kata egyetlen szervasorozatával megfordítottuk a játszma állását. Apróság, de ettől a csapat megnyugodott végre és elkezdett úgy játszani, ahogy tud. A szervák a helyükre kerültek, a támadójátékunk is összeállt főképpen annak köszönhetően, hogy a bejátszásaink végre pontosak lettek. Végeredményképpen sikerült magabiztosan nyerni az utolsó 2 játszmát, ezáltal 3:1-re a mérkőzést.

Második ellenfelünk a Salgótarján volt. Azok a játékosok, akik az első mérkőzésen kevesebb szerepet kaptak, most bizonyíthattak. Rapszodikus mérkőzés vette kezdetét, hol egyik, hol másik csapat vezetett, leginkább egymás hibáiból élve. Szerencsére a végjátékban megérkeztek Eszti szervái és sikerült megnyerni a szoros játszmát. Majd megnyugodva, magabiztosan a másodikat is. Ekkor azt gondoltam, összeállt a játékunk, de gyorsan be kellett látnom, hogy a női röplabdázás tényleg kiismerhetetlen. Hibát hibára halmozva felsegítettük ellenfelünket a földről, akik köszönték szépen a gesztust, és meg is nyerték a harmadik játszmát. Lendületbe is jöttek, ezáltal parázs játékrész következett, melynél úgy tűnt, hogy azért sikerül felülkerekednünk, lévén tetemes előnyt építettünk ki. Nem így lett, mert egy nagyszerű nyitássorozat miatt most mi jöttünk zavarba, be is ütött a pánik. Szerencsére azért rendeztük a sorokat a végére és sikerült a második mérkőzésünket is megnyerni.

A győzelmeket nem kell magyarázni, de az látszik, hogy a Csapat valahogy még nem az igazi. A kulcsjátékosoktól kicsit többet várok és remélek, különösen a kevésbé rutinos (leginkább semennyire) csapattársaik segítésében kritikus játékhelyzetekben. Nagyobb tudás, nagyobb felelősség… Ha ebben előre tudunk lépni, akkor sikeresek lehetünk. És előre kell ebben lépnünk, mert csak akkor tudunk sikeresek lenni a csoport 2 legerősebb, egyelőre veretlen csapata, az UTE Fehér és a BVSC-Zugló Sárga ellen. Őket kell legyőznünk 2 hét múlva, ha osztályozót akarunk játszani a magasabb osztályba kerülésért. Vagy… talán nem is őket, hanem legnagyobb ellenfelünket. Saját magunkat. Hamarosan eljön az igazság pillanata, amikor kiderül, felérünk-e a hegy tetejére.

Eredmények:

  • Palota RSC - Kistarcsai VSRC 3 : 1 ( 26:24, 25:17, 25:22 )
  • SBTC U17 A - Palota RSC 1 : 3 ( 23:25, 14:25, 25:20, 22:25 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Tóth Leila, Tóth Lídia, Szegner Vanda, Huszár Bianka, Czuk Bodza, Laposa Lilla

    Csak a Palota! ❤️