Palota Röplabda Sport Club

img
U15 alapszakasz III. forduló

2023. 11. 15. szerda

November 12-én vasárnap, hazai pályán játszottuk az alapszakasz III. fordulóját. Az első meccset a Gödöllő együttesével, a másodikat Eger csapatával játszottuk.

A Gödöllő együttese volt az első ellenfelünk. Meglehetősen nagy különbség mutatkozott a két csapat között mind taktikailag, mind technikai képzettségben - a mi lányaink javára. Határozott játékkal, helyenként okos, látványos megoldásokkal mind a három szettben a kezünkben tartottuk az irányítást, kétséget sem hagyva az ellenfelünknek, hogy számunkra a győzelem megszerzése a cél.

A csereként pályára lépő Jancsek Réka remekül helyt állt, mint ahogy az élete első U15-ös mérkőzésén lehetőséget kapó Somfai Zsófi is remekül beilleszkedett a csapatba.

A második mérkőzésen a jóval erősebb játékerőt képviselő Egri együttes ellen - a legerősebb összeállításban - léptünk pályára. Ha visszatekintünk az eddigi meccseinkre, a Kistarcsa együttesénél is erősebb ellenféllel néztünk szembe. Éppen ezért remek labdameneteket láthattunk, úgyhogy ellenfelünk - elsősorban a nehezen fogható nyitásoknak köszönhetően - többször is vezetést szerzett, ennek ellenére minden alkalommal sikerült fordítani, és visszaszerezni a nyitás jogát, és a vezetést. Elsősorban taktikailag sikerült az egriek fölé kerekedni, ami a mieink fegyelmezett játékának volt köszönhető. Most igazán bebizonyosodott, hogy a késleltetett sánctechnika mennyire eredményes azokkal szemben, akik már ütésben magasabb szinten állnak az átlagnál.

Az egész csapatot dicséret illeti, mert fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva, egycsapatként, egymásért küzdve, egymást kisegítve, olykor lehetetlennek látszó helyzetben is eredményesek tudtak lenni a lányaink (2x 3:0). Gratulálok! Szép volt Lányok - beleértve a lelkes cseréinket, akik a szurkolásukkal nagyban hozzásegítették a csapatunkat a győzelemhez!

Eredmények:

  • Palota RSC - Gödöllői RC U15 III 3 : 0 ( 25:11, 25:6, 25:9 )
  • EVSI - Palota RSC 0 : 3 ( 22:25, 19:25, 19:25 )

  • Csak a Palota! ❤️