Palota Röplabda Sport Club

img
Beszámoló az U17 gyöngyösi tornájáról

2023. 11. 07. kedd

Az edző földet ért, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának november 5-i tornájáról.

Hasonlóan indult a napunk, mint a legutóbbi egri utunk alkalmával, mármint a meteorológiai körülményeket illeti. Szakadó esőben keltünk útra, irány Gyöngyös.

Első mérkőzésünket a házigazda ellen játszottuk és már a bemelegítés közben látszott, hogy ők erősebbek lesznek, mint legutóbbi ellenfeleink. Ez gyorsan be is igazolódott. 2 hasonló erősségű csapat mérte össze erejét egy küzdelmes, küszködős mérkőzésen, ahol azt éreztem, ha sikerül megnyugodnunk és az alapjátékunkat kevés, vagy legalább kevesebb hibával játszanunk, akkor felülkerekedhetünk. Sajnos az első játszmát szoros végjátékban elveszítettük, ami rányomta bélyegét a mérkőzés teljes képére. Nálunk maradt a sok hiba, rengeteg szervarontás, rossz helyezkedés, pontatlanság, de leginkább, ami nekem hiányzott ezen a mérkőzésen, az a Csapat… Felelősségvállalás, és sajnos olykor lélek nélküli játékkal egyre lelkesebbé tettük az ellenfelünket, akik éltek is a felkínált lehetőséggel és bezsebelték a győzelmet. Ha volt valaki, aki pár jó megoldással megtolta a szekeret, azonnal jött más, aki visszahúzta a járgányt. Ez egy ilyen mérkőzés volt, kell néha 1-1 pofon ahhoz, hogy kijózanodjunk és megértsük azt, hogy csak komoly munkával lehet előre lépni. Remélem, mindenki tanul a leckéből.

Sok időnk nem volt keseregni, következett a Taksony elleni mérkőzés. Ők nem képviseltek olyan játékerőt, mint a Gyöngyös, szerencsére sikerült magabiztos győzelmet aratni. Játékminőségben talán kicsit javultunk az első mérkőzéshez képest, de sajnos maradtak a hibák is dögivel. Mindenki kapott játéklehetőséget a bizonyításra, és igyekezett is élni vele. Bemutatkozott a csapatban Bodza is, aki a torna előrehaladtával egyre jobban levetkőzte a kezdeti lámpalázat és játszott egyre bátrabban.

A lelkes szurkolótáborunkra ezúttal sem lehetett panaszunk, buzdították végig a lányokat. Én pedig… nos, legutóbb az első emelet magasságában jártam. Jelentem, leértem a földszintre. Lapjára, mint a tehénlepény… De nincs világvége, nincs tragédia. Annyi történt csak, hogy a saját utunkba görgettünk egy böszme nagy sziklát. A síkfutás helyett hegymászás és/vagy terepfutás következik, ha oda akarunk érni, ahová indultunk. Hajrá!

Eredmények:

  • Gyöngyösi RSE - Palota RSC 3 : 0 ( 26:24, 25:17, 25:22 )
  • Palota RSC - BTD SE 3 : 0 ( 25:19, 25:17, 25:14 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Endrődi Noémi, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Tóth Leila, Tóth Lídia, Szegner Vanda, Czuk Bodza

    Csak a Palota! ❤️