Palota Röplabda Sport Club

img
Beszámoló az U17 egri tornájáról

2023. 10. 24. kedd

Minden kezdet valamilyen, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának október 22-i tornájáról.

Elindult hát a 2023/24-es szezon, ahol a Palota RSC U17-es csapata a III. osztály Kelet A csoportjában kezdte meg a küzdelmet, reményeim szerint harcba szállva a II. osztályba kerülésért.

Október 22-én a borongósan (gyakorlatilag zuhogó esőben) induló, de ragyogó napsütésben véget érő napon Egerbe utaztunk, ahol első mérkőzésünket az EVSI-B csapata ellen játszottuk. Döcögős kis meccs sikeredett belőle, kissé idény eleji formát mutatva. Mindkét csapat hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő, az ellenfél edzőjével az első szettet követő térfélcserénél meg is állapítottuk, hogy a női röplabda nem a férfi edzők idegrendszerének barátja. Mindenki kapott játéklehetőséget, élt is vele, de azért az gyorsan világossá vált előttem, hogy az állásrendet és a helyezkedést át kell venni újra (és újra, és újra, és újra, …), mert pár alkalommal úgy forogtunk önfeledten kacagva, mintha vidámparkban lettünk volna, minden létező pozíciót kipróbálva, csak éppen azt nem, ahol éppen állnunk kellett volna. Szerencsére a játékvezetők is belefeledkeztek a produkcióba, ezért nem tördelték a játékot állásrendi hibák büntetésével. Bár voltak a mérkőzésen görcsösebb időszakok, a nagyobb rutinunk átlendített minket a holtpontokon és sikerült szettvesztés nélkül diadalmaskodnunk.

Rövid szabályismereti és állásrendi tréning a két meccs között, majd azonnal pályára léptünk a VIADUKT csapata ellen. Szerencsére a lányok már valamelyest hozzászoktak a terem méreteihez, ezáltal leginkább a szerváink kerültek a helyükre. Eredményes és határozott szerváink döntően meghatározták a játék képét a mérkőzés során. Támadójátékunk olykor már mutatós volt, szép támadásokat fejeztünk be eredményesen. A centerjátékunk ugyan még döcögősnek tűnt (mi tagadás, az is volt…), de soha rosszabb tornát. A Csapat olykor már közönségszórakoztató, magabiztos játékkal aratott megérdemelt győzelmet. A torna után elmondhattuk azt, amit a tizedik emeletről kiugró férfi röplabda edző mond az első emelet magasságában: Eddig még jó…

Köszönet a lelkes és hangos szurkolótáborunknak, akik töretlen lelkesedéssel, valamint teljes hangszerarzenállal (síp, dob és nádirigó, izé nádihegedű) buzdították végig a Csapatot, szerencsé(m)re kellő távolságból!

Eredmények:

  • EVSI-B - Palota RSC 0 : 3 ( 17:25, 21:25, 18:25 )
  • Palota RSC - Viadukt SE U17 3 : 0 ( 25:13, 25:21, 25:11 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Endrődi Noémi, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Mateisz Borbála, Huszár Bianka, Tóth Leila, Tóth Lídia, Bertán Anna

    Csak a Palota! ❤️