Palota Röplabda Sport Club

img
U13-as első forduló

2023. 10. 24. kedd

Október 21-én, az Emericus otthonában került megrendezésre az első U13-as fordulónk.

A lányok többségének ez volt az első hivatalos röplabda mérkőzése, ezért mindenki felfokozott állapotban várta a kezdő sípszót.

Az első mérkőzésünket a Röppalánta SE. csapata ellen játszottuk.

A kezdő játszmánk túl simának tűnt, de még így is nagyon kapkodó és pontatlan volt a játékunk. A nyitásaink jól működtek, megnyugtató pontaránnyal fordultunk.

A második játszmában derült fény az ellenfelünk taktikai lépésére, ami mint utólag kiderült, sajnos bevált. A debütáló lányaink egészen szép mozdulatokkal hálálták meg a lehetőséget, hogy pályára léphettek. Voltak egészen kiemelkedő teljesítmények is, de még mindenki kereste a helyét. Sajnos a második játszmában alul maradtunk, de hátra volt még a döntő ütközet.

A harmadik játékrész idegörlő volt, első mérkőzésen ilyen magasságokat és mélységeket átélni nem volt piskóta. Borzasztóan kezdtünk, nem volt ritmusa a játékunknak. Mereven, görcsösen, izgulva, folyt a játék. Egyre több nyitásunkat szórtuk el. Mindent a hálóra fogadtunk, egyszerűen semmi nem jött össze. 24-18 volt oda és akkor beindultak a csajok. Átvettük a vezetést 24-25-re, ami fergeteges hangulatot teremtett, de sajnos a következő nyitáson elillant az előnyünk. Foggal-körömmel küzdöttünk, de sajnos elment a játzsma is 28-26-ra és így a mérkőzés is.

A következő mérkőzésünket az Emericus Fehér csapata ellen játszottuk. Nagy mélységekből kellett újra a parkettára vonulnunk és érződött is a feszültség.

Az első játszmában, néhány kétes esetet ellenünk ítélve, a legszelídebb lányok is habzó szájjal morogtak. Egy-két időkéréssel sikerült rendezni a fejeket és elkezdődött valami a pályán. Behúztuk az első játszmát.

A második játékrészben, még mindig több ember megilletődve kereste a helyét a pályán, de voltak biztató megmozdulások. Kincső rendíthetetlenül tartotta a lelket csapattársaiban a pazar bejátszásaival., de sajnos nem ez döntött a játszma végén.

A harmadik játszmában sikerült megnyugodnunk végre és elkezdtünk működni, mint csapat. Jöttek a megoldások és magabiztosan lehoztuk a döntő játszmát.

Összességében jó tapasztalatokkal gyarapodtunk. Mindenki átélte a röplabda mérkőzés varázsát és mélységeit. A lányok sokat ügyesedtek, jó lesz ez ha összeállnak a dolgok! Köszönjük a szülők odaadását és segítségét, jó kis szurkolótáborunk volt!

Eredmények:

  • Röppalánta SE - Palota RSC 2 : 1 ( 8:25, 25:14, 28:26 )
  • Palota RSC - Emericus U13 Fehér 2 : 1 ( 25:22, 6:25, 25:10 )

  • Csak a Palota! ❤️