Palota Röplabda Sport Club

img
Felkészülési torna az U17-es csapattal

2023. 10. 24. kedd

Összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának első színpadi fellépéseiről a 2023/24-es szezonban

A Palota RSC U17-es csapata a versenyszezon előtt tengerészgyalogos kiképzést tartott 2 felkészülési tornán is pályára lépve. Szerettem volna látni, hogy a lányok az alapozás után milyen fizikális állapotban vannak, illetve miképpen látják át meccshelyzetben azt a játékrendszert, amiben idén játszani szeretnénk. A csapat gerince részese volt a tavalyi ezüstérmes csapatnak, de a játékosok nagyobb része tavaly nagyon keveset játszott, nem rendelkezett még játékrutinnal.

Szeptember 30-án a Közgáz meghívásának tettünk eleget és négy csapat részvételével megrendezésre kerülő körmérkőzéses tornán vettünk részt. Ellenfeleink a II. osztályban szereplő csapatok voltak, kíváncsi voltam arra, hogy a mi játékerőnk hol helyezkedik el a magasabb osztályhoz képest. Noémi ezen a hétvégén nem tartott velünk, Lídia megbetegedett, így az U15 keretből vittem magammal két játékost. Célom az volt, hogy mindenkit pályára küldjek, akár különböző posztokon és bevetve. A lányok éltek a játéklehetőséggel, egyre bátrabban és ügyesebben játszottak ahogy haladt előre a torna. Mindhárom magasabb osztályban szereplő ellenfelünk ellen szoros mérkőzéseket játszottunk, megkockáztatom, hogy a játékunk legalább ugyanolyan, ha nem magasabb minőséget képviselt, mint amit a Közgáz vagy a DKLSN B csapatai mutattak. Szoros 2:1-es vereségeket szenvedtünk tőlük, rengeteg tapasztalattal gazdagodva. A tornagyőztes Budaőrs ellen nem sikerült játszmát nyerni, de ellenük is nagyszerű meccset játszottunk, apróságokon múlott csak a siker, vagy részsiker. Végül a csapat a negyedik helyen végzett, de a teljesítményünk miatt nem kellett szégyenkeznünk.

Másnap, október 1-én az UTE vendégei voltunk, 6 csapatos tornán képviselve a Palotát. Érthetően az előző tornával a lábainkban kissé fáradtabban kezdtük a napot. Ráadásul a hiányzó Noémi és Lídia mellé csatlakozott másik két meghatározó játékosunk, Zara és Fofi is, így az előző napon már szerepet kapó Bodza és Lilla mellé Alina és Anna csatlakozott hozzánk a fiatalabb U15 korosztályból. Velük még a számukra ismeretlen 4:2-es játékrendszert is kipróbáltam, belökve őket a mély vízbe, vagy inkább víz alá nyomva őket. Prüszköltek, de egy idő múlva, ha lassan is, de úsztak. Tartalékosan szoros vereséget szenvedtünk az UTE Fehér csapattól, de tudva, hogy a meghatározó játékosainkkal a fedélzeten sokkal erősebbek leszünk, nem bántam. Sőt… Ellenfelünk így nem látta valós erőnket. A Kertváros SE-1 csapatát simán vertük, így a csoport második helyén végezve újabb mérkőzés várt ránk az elődöntőbe kerülésért a Kertváros SE-2 csapata ellen. Ezt az akadályt kissé döcögős játékkal ugyan, de sikerrel vettük, így a mérkőzést követően a döntőbe kerülésért léphettünk pályára az EMERICUS Nikola-Tesla csapata ellen.

A tornán látottak alapján ez a csapat úgy tűnt, kiemelkedik a mezőnyből, ellenük tisztes helytállásra számítottam. És… sokkal többet kaptam a Lányoktól, mint reméltem! Parázs hangulatú, magas színvonalú, döntőnek beillő meccset játszottunk, végig ott lihegtünk a nyomukban, egyetlen pillanatra sem feladva a küzdelmet. Hihetetlen mezőnymunka, látványos és eredményes támadások jellemezték játékunkat. Nagyon szoros meccsen szenvedtünk vereséget, szinte extázisban játszottak a Lányok végig! Sok mindent elárul, hogy a meccs után szinte győztesként ünnepeltük a nagyszerű játékot, a közönség felállva tapsolt és az ellenfél edzője sportszerűen és hosszan gratulált a mutatott teljesítményünk miatt. Igencsak fáradtan érkeztünk a bronzmérkőzésre, ellenfelünk az UTE Bíbor csapata volt. Az első játszmát magabiztosan nyertük, majd… a csapat kipukkant. A mögöttünk lévő két nap ismeretében érthető volt az idegi és fizikai fáradtság. A második játszmában alaposan megvertük magunkat, így felrángattuk ellenfelünket a padlóról. A döntő játszmában mozgósítottuk minden energiánkat, de egy végletekig kiélezett végjátékban végül vereséget szenvedtünk. A játszma végén három nyitást is rontottunk egymás után, talán ez okozta vesztünket. Nem bánkódom, mert az elődöntőben látott teljesítményt nem cserélném el éremre.

Bár egyik tornán sem tudtunk dobogóra állni, többet kaptam ezen a hétvégén, mint amire számítottam. Körvonalazódik a Csapat játéka, már most ebben az időszakban komoly ellenfelei voltunk magasabban rangsorolt csapatoknak, ráadásul tartalékos összetételben léptünk pályára, a lányok nagy része előtt még ismeretlen játékrendszert próbálgatva. Nagyon hasznos két napon vagyunk túl, a bajnokságra való felkészülésünket jól szolgálta mindkét torna. Köszönjük a meghívást a Közgáznak és az UTE-nek!

A csapat tagjai a Közgáz tornán: Hámori Zara, Garay Florina, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Mateisz Borbála, Huszár Bianka, Tóth Leila, Szegner Vanda, Czuk Bodza, Laposa Lilla

A csapat tagjai az UTE tornán: Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Mateisz Borbála, Huszár Bianka, Tóth Leila, Szegner Vanda, Czuk Bodza, Laposa Lilla, Andrusik Alina, Bertán Anna

Csak a Palota! ❤️