Palota Röplabda Sport Club

img
U20 április 15-ei tornája

2023. 05. 18. csütörtök

Van ám restancia - 4. rész, avagy a füstbe ment terv. Rövid összefoglaló a Palota RSC U20 csapatának 2023. április 15-i tornájáról.

Pár hete még okkal gondoltuk és reméltük, hogy valóra válhat titkos álmunk és bejuthatunk a Közép csoport legjobb 4 csapata közé. Nem volt egyszerű a helyzetünk, de ismerve a Palota és az ellenfeleink valós játékerejét, látván az ellenfelelink korábbi eredményeit, bizony okkal bizakodhattunk egy kisebb csodában. De kiderült, hogy más az álom és más a valóság.

lső mérkőzésünket a VSD ellen játszottuk, a listavezető, a későbbi középszakasz győztes ellen. Küzdöttek a lányok becsülettel, a viszonylag magabiztosan megnyert második játszmát látva akár a győzelem esélye is felsejlett... de utána el is röppent. Küzdelmes mérkőzésen végül ismét alulmaradtunk, érzésem szerint valós győzelmi esélyt elszalasztva.

A nap második mérkőzésén végül számunkra kedvező eredmény született, a Dunakeszi legyűrte a TFSE-Kalocsa csapatát. Adott volt a feladat, győzni és ezzel esélyt teremteni a négyes döntőbe kerülésre. Sajnos megint nem sikerült átlépni saját árnyékunkat, megmutatni valós tudásunkat egy sorsdöntő mérkőzésen. Sok hibával játszva szemernyi esélyünk sem volt a mérkőzés során. Hiába kerestük ellenfelünk gyenge pontjait, stabil játékuknak nem találtuk meg az ellenszerét. De örömmel konstatálhattuk, hogy visszatért közénk Rebeka a sérülését követően és Blanka is pályára léphetett újra közöttünk.

Talán el kell ismerni, hogy a főképpen U17-es korosztályos játékosok alkotta kis létszámú, sérülésektől is sújtott keretünknek erőn felüli teljesítmény lett volna a 4 közé kerülés. Van, amikor az álom, álom marad. DE… Az látszik, hogy álmodni jó és amiről álmodunk, az nem illúzió, vagy elérhetetlen csoda. Mert látni, hogy az elvégzett munka be fog érni és bizony ez a fiatal csapat ezzel a töretlen lelkesedéssel és szorgalommal dolgozik tovább, akkor el fog érni oda, hogy akár már a következő szezonban éremért játszhasson az U20-as bajnokság végén.

Eredmények:

  • Palota RSC - VSD A 1 : 3 ( 13:25, 25:19, 19:25, 20:25 )
  • Palota RSC - TFSE-Kalocsa 0 : 3 ( 15:25, 18:25, 19:25 )

  • A csapat tagjai: Csóh Rebeka (csapatkapitány), Fekete Gréta, Balogh Eszter, Fülöp Kata, Király Csenge, Endrődi Noémi, Hámori Zara, Garay Florina, Pintér Blanka


    Csak a Palota! ❤️