Palota Röplabda Sport Club

img
U17 március 04-i tornájáról

2023. 04. 20. csütörtök

Van ám restancia – 2. rész, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának március 04-i tornájáról.

Kicsit tartottam az első mérkőzéstől, mert a KSE csapata bizony eddigi mindkét találkozónkon szorgalmasa törte a borsot az orrunk alá. Ráadásul soha nem látott összetételben léptünk pályára, mert újabb sajnálatos sérülés miatt kiesett az egyik meghatározó játékosunk (mielőbbi gyors felépülést kívánunk Klaunak). Szerencsére a lányok pazar teljesítménnyel rukkoltak elő, elsősorban hatékony szerváinknak köszönhetően sikerült végig nyomás alatt tartanunk ellenfelünket. Külön elismerés az U15 korosztályból érkező Flórának, aki a számára teljesen ismeretlen center poszton játszva óriási alázattal tette a dolgát. De legfőképpen a Csapatot kell kiemelnem, egységesen, határtalan lelkesedéssel játszottak. Igazi csapatmunka volt a győzelem.

A lányoknak sikerült átmenteniük az első mérkőzésen mutatott határozott és eredményes játékot a következő, Miskolc elleni meccsre is, és ez döntően meghatározta a játék képét a mérkőzés során. Ellenfelünk jól játszott, mindet megtett a sikerért, de szerencsére mindig sikerül gyorsan rendezni a sorainkat, amikor kicsit nyikorogni kezdett a gépezet. A Csapat olykor már közönségszórakoztató, magabiztos játékkal aratott magabiztos győzelmet. Megyünk tovább a megkezdett úton, reméljük a maihoz hasonló öles léptekkel.

De hogy látták a főszereplők?

Garay Florina (játékos)

Új szombat új meccsek, ezzel a lendülettel indultunk a következő megmérettetésünkre az U17-es csapattal. Az első meccset a KSE kék csapatával játszottuk. Tartottunk tőlük, hogy hogyan fogunk teljesíteni, de a koncentráció megtartásával sikerült is győznünk ellenük (3:0). A második meccset a Miskolc csapatával játszottuk. Itt egy kicsit összeszedetlenebbek voltunk, de egy percig sem adtuk fel, és mindig összekapartuk magunkat. Nagyon eredményesen, hisz ezt is sikerült megnyernünk (3:0).

Bötkös Flóra (U15-ös játékos)

A meccset úgy kezdtük, hogy előtte való edzésen kiesett az egyik játékosunk, Klau. Kibicsaklott a bokája, ezért sajnos nem tudott részt venni a meccsen. Ez azt jelentette, hogy nekem kellett helyettesítenem őt. Furcsa volt, hiszen nem szoktam centert játszani, ezért borzasztóan féltem. Sokszor nem tudtam hova kell menni, hogy azt a labdát nekem kell-e bejátszanom. Viszont mindenki segített, ha hibáztam megnyugtattak. Két nagyon jó meccset játszottunk, nagyon kevés nyitás rontásunk volt. A hangulat végig nagyon jó volt.

Eredmények:

  • Palota RSC - KSE U17 kék 3 : 0 ( 25:18, 25:7, 25:21 )
  • Palota RSC - Miskolci VSC zöld 3 : 0 ( 25:18, 25:14, 25:17 )

  • A csapat tagjai: Janka Tamara (csk), Király Csenge, Garay Florina, Endrődi Noémi, Hámori Zara, Fülöp Kata, Bötkös Flóra, Jenei Kata.

    Csak a Palota! ❤️