Palota Röplabda Sport Club

img
U20 bonyhádi forduló

2023. 04. 20. csütörtök

Van ám restancia – 1. rész, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U20 csapatának február 25-i bonyhádi fellépéséről.

Február végén Bonyhádon szerepelt az U20-as csapatunk. 10 órakor kezdődött az első mérkőzésünk a hazai csapat ellen, akik terme bizony nem a szomszédban volt… A korai ébresztő és a hosszabb utazás szerencsére nem látszott a lányokon, legalábbis az első játszmában. Mert a második felvonást nem nagyon tudom hová tenni, amit láttam, az inkább az értékelhetetlen kategóriába tartozott... Szerencsére sikerült időben rendezni a sorokat és végül megnyerni a küzdelmes mérkőzést a lelkesen játszó hazai csapat ellen.

A második mérkőzésünket a Dunakanyar ellen játszottok, akiket kicsit talán a mumusunknak érzek, idén még nem sikerült legyőznünk őket. A meccs sajnos igazolta, aggodalmam nem volt alaptalan. A Csapat küldött becsülettel, voltak olyan időszakai a meccsnek, amikor bízni lehetett abban, hogy megszakadhat a negatív sorozatunk, de… Ezen a napon (is) a Dunakanyar jobban, taktikusabban és főképpen stabilabban játszott nálunk, agresszív szervákkal szisztematikusan felőrölték a kulcsjátékosainkat, akiket sajnos csere nélkül nem tudtam kiragadni a negatív spirálból. A csapat harcolt, de végig futottunk az eredmény után, ami végül felőrölt minket. Ellenfelünk megérdemelten győzött, számunkra pedig maradt a gratuláció nekik.

A mérkőzések megmutatták, hogy van feladatunk bőven, de azt gondolom, ha a hullámvölgyeink mélységét és időtartamát kicsit mérsékelni tudjuk, akkor legközelebb egy hasonló erősségű ellenféllel szemben eredményesebbek lehetünk. A nap fénypontja a torna után Tami főszereplésével zajló hangulatos ebéd volt, amiről szívesen mesélnék, de nincsenek rá szavak… Bonyhád a mi Las Vegas-unk. Ami ott történt, az ott is maradt…

De hogyan látták a lányok:

Fülöp Kata (játékos)

A hétvégi Bonyhádon játszott meccsekkel én elégedett vagyok, jól játszottunk. Az első meccset a Bonyhád csapata ellen játszottuk, ahol 3-1es győzelmet arattunk. Voltak hullámvölgyeink, de a csapat együttműködése, és egymás biztatásának köszönhetően mindig sikerült ezekből kijönnünk. A második meccset a Dunakanyar ellen játszottuk, ahol 3-0s vereséggel alul maradtunk. Ezen a meccsen érezhető volt a koncentráció hiánya, sok nyitást rontottunk, és nem voltunk eléggé felpörögve a meccsre. Az ellenfél jobban és pontosabban játszott, mint mi, ez lehetett győzelmük kulcsa. Összességében szerintem egy jó nap volt, 2 jó meccsel, amit egy nagyon jó hangulatú ebéddel zártunk.

Király Csenge (játékos)

Február 25-én, szombaton a csapat Bonyhádra utazott, hogy játszunk Bonyhád csapata és a Dunakanyar ellen. Reggel 6:45-kor indultunk és egy nagyon izgalmas utunk volt. Odaérkezésnél gyorsan kellett átöltözni és kezdeni a bemelegítést, hogy minél hamarabb megérkezünk a meccsre fejben és minél jobban koncentráljunk. Az első meccset egy kisebb mélyponttal, de sikerült megnyerni 3:1-es szett arányban. A második meccset sajnos 3:0-ra elvesztettük. Valami miatt nem mentek a nyitásfogadások, ezáltal kicsit szétesett a csapat. Meccsek után a csapat elindult ebédelni és egy nagyon jó hangulatú ebéden vettünk részt, ami egy jó csapatépítő volt.

Eredmények:

  • Petőfi Sport Club Bonyhád - Palota RSC 1 : 3 ( 18:25, 25:12, 11:25, 23:25 )
  • Palota RSC - DKLSN 20' B 0 : 3 ( 23:25, 19:25, 11:25 )

  • A csapat tagjai: Fekete Gréta (csapatkapitány), Baranyai Eszter, Fülöp Kata, Király Csenge, Endrődi Noémi, Janka Tamara, Garay Florina


    Csak a Palota! ❤️