Palota Röplabda Sport Club

img
U17-es torna összefoglaló

2023. 03. 20. hétfő

Összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának február 18-i tornájáról.

Fontos torna, talán a legfontosabb ebben a szezonban. Az a 3 csapat találkozott egymással, akik talán az eredményeik alapján eddig kicsit kiemelkedtek a Keleti Csoportból. Nem véletlen, hogy éppen a Szolnok és a DEAC ellen küzdöttünk az alapszakaszban az osztályozós helyért és maradtunk végül alul ellenük egy hajszálnyival.

Koncentrált, határozott játékot kértem a Lányoktól külön kiemelve azt, hogy mennyire fontos a játszmák elején a jó teljesítmény, a koncentráció. És láss csodát! A Csapat végi betartotta a kérésemet, különösen a szervákra odafigyelve a szezon talán legjobb játékát produkálva visszavágott a szolnoki csapatnak az alapszakasz során elszenvedett vereségért. Mindenki tette a dolgát, a határozott szervákkal és támadójátékkal uralni tudtuk a mérkőzést, szépen lassan felőröltük ellenfelünk ellenállását. Szerencsére a kevés és rövid ideig tartó hullámvölgyeinkből gyorsan kikecmergett a Csapat és végül magabiztos győzelmet arattunk.

A nap második mérkőzésén a Szolnok 3:2 arányban győzött a DEAC ellen, így a Sorstól és a Szolnoktól kapott ajándék ismeretében léphettünk pályára azzal a tudattal, hogy egy esetleges győzelem esetén lépéselőnybe kerülhetünk a keleti csoport középszakaszának megnyeréséért folytatott harcban. Ez egy kicsit megzavarhatta a fejeket és pár érthetetlen technikai hiba miatt elveszítettük az első játszmát. Ez annyira összezavarta a lányokat, hogy a második szett is elúszott, ahol már cserékkel próbáltam felrázni a csapatot. Szerencsére sikerült, így szépen lassan visszatértünk, pontosabban inkább megérkeztünk a mérkőzésbe. A hibák olykor előjöttek még, de a lelkesedés töretlen maradt végig és szívós munkával sikerült kiegyenlíteni a szetthátrányt. A döntő játszma az idegek harcát hozta, szerencsére a kiélezett végjátékot mi bírtuk jobban és sikerült 3:2 arányban diadalmaskodni jól játszó, a küzdelmet egyetlen pillanatra sem feladó ellenfelünk ellen.

Csak elismerés illeti a Lányokat ezen a napon mutatott teljesítményükért, óriásit küzdöttek! Hatalmas lelki erőt adhat nekünk, hogy a bajnokságban immáron második alkalommal sikerült felülmúlni a DEAC csapatát 0:2-es szetthátrányból. És hogy mit jelent ez a 2 győzelem a tabellára pillantva? Azt, hogy már csak a Palota veretlen a csoportban és a második helyezett DEAC-nak 2, a harmadik helyezett Szolnoknak 3 veresége van… A Csapat hatalmas esélyt teremtett magának és egyértelműen rálépett a bajnoki címhez vezető útra. Mit rálépett… Öles léptekkel halad rajta.

Fantasztikus torna volt, de hogyan látták a Lányok?

Garay Florina (játékos)

Ezen a szombati napon újra összecsaptunk a két ikonikus csapattal a Szolnokkal és a DEAC-al. Az első meccset a Szolnok ellen játszottuk. Sikeresen, ugyanis sikerült visszavágnunk nekik az alapszakaszban való vereség miatt, és megnyertük a meccset 3:0-ra. Szerintem itt nagyon összeszedettek voltunk és mindenkinek sikerült a maximumot nyújtania. A második meccset játszottuk a DEAC csapata ellen. Ez a meccs nem kezdődött olyan gördülékenyen, mint az előző. Sokat hibáztunk így sajnos elveszettük az első majd a második szettet is, de nem adtuk fel. Jött egy új szett, új esélyekkel. Lelkesedéssel sikerült kijönni a gödörből és kiegyenlítettünk. Az utolsó játszma elég kiélezett volt, de végül sikerült, és megcsináltuk! (3:2)

Le Khanh Ngoc (U15-ös játékos)

Szombaton ismét a Sződliget utcai tornaterem adott otthont a serdülő fordulónknak. Az első meccsen a Szolnok csapata ellen játszottunk, amit kellő figyelemmel uraltuk végig. Ez meg is hozta az eredményét, jobb pontkülönbséggel visszavágtunk nekik a szép és emlékezetes besenyszögi kalandunk során elszenvedett vereségért. A második meccsen, a DEAC ellen azért már voltak hullámvölgyek, ahogy István mondaná sokszor: elhittük, hogy a bab is hús. Ennek függvényében az első kettő szettet odadobtuk az ellenfélnek. Az utolsó lehetőségünkre összekaptuk magunkat és 2-0-ás hátrányból ismét fordítani tudtunk 3-2-re. A végjáték nagyon véres volt, de a végén így is mi tudtunk győztesként elhagyni a pályát. Összeségében egy jó hangulatú, fárasztó napot zárhattunk le.

Eredmények:

  • Palota RSC - Szolnoki SPC Sárga 3 : 0 ( 25:17, 25:20, 25:15 )
  • Palota RSC - DEAC 3 : 2 ( 24:26, 22:25, 25:20, 25:22, 16:14 )

  • A csapat tagjai: Janka Tamara (csk), Király Csenge, Garay Florina, Endrődi Noémi, Hámori Zara, Fülöp Kata, Le Khanh Ngoc, Bötkös Flóra, Jenei Kata.

    Csak a Palota! ❤️