Palota Röplabda Sport Club

img
U20-as forduló Dunakeszinn

2023. 02. 07. kedd

Rövid összefoglaló a Palota RSC U20 csapatának január 29-i fellépéséről Dunakeszin.

Kíváncsi voltam, mit sikerül kihozni ebből a tornából a Lányoknak Mazsi vezetésével. Szokás szerint tartalékosan sikerült elutazni Dunakeszire, lévén a már megszokott sérülés és betegség hullám ezúttal síszezonnal is párosult… A 9 fős keretben ott volt 2 sérült, akik közül Rebeka nem, Zara is csak szerválni lépett pályára, Vera, aki élete első U20 tornáján játszott liberót és Pálma, aki kérésünkre beugrott játszani egyet, hogy meglegyünk biztonsággal hatan… A szoros szettek azt mutatják, hogy alaposan megnehezítettük ellenfeleink dolgát ebben az összetételben is, ami igencsak bíztató. Köszönöm mindenkinek a játékot, legfőképpen Pálmának, aki kirántott minket a bajból. 😊

És akkor meséljenek azok, akik saját szemükkel látták a történteket:

Valasik Marietta (edző)

A hétvégi U20-as fordulón annak ellenére, hogy mind két meccsen 3-0-ra veszítettük és nagyon hiányos csapattal tudtunk részt venni, a lányok kihozták magukból a maximumot! Ez az szettek eredményein is megmutatkozott, hisz majdnem mindegyik szoros volt! Főleg a nyitások, nyitás fogadások domináltak mindkét mérkőzésen! Sok jó nyitást láttam a lányoktól, köztük nem egy ásszal, aminek nagyon örültem! Voltak szép támadás akcióink is és nem sok hiányzott a szettek megnyeréséhez! Most ez így sikerült, lesz ez sokkal jobb is!

Csóh Rebeka (csapatkapitány)

Az első meccs Dunakeszi ellen volt, ahol nem sikerült a legjobban indulni, hozzá kellett szokni a terem belmagasságához. Az első szett így elment inkább arra, hogy összeálljon a csapat. De nem volt baj, mert a következő szettben el is mentünk az elején több ponttal, okos megoldásokkal és egy összeszedettebb mezőnynek hála. Taminak több szervasorozata is volt a torna folyamán. Azonban meggyűlt a gond a nyitásfogadással így végül a dunakeszi nyert. Habár a második meccsen látszott, hogy a TF csapatának csak egy-két húzó embere lesz, ők rendesen megnehezítették a játékot nekünk. Ez a meccs inkább a nyitás és nyitásfogadások harca volt. Jól játszottak a lányok, azonban már a fáradság is meglátszott, így nem mi kerültünk ki győztesként. Sajnos Zarával inkább csak szurkolók voltunk sérülés miatt, de jó volt látni, hogy mindenki hozzátett a meccshez attól függetlenül, hogy sokan nem is a posztjukon játszottak. Fofi liberó posztból alázatosan vállalta a szélső ütő pozíciót, amivel több pontot is szerzett. És szerencsénkre Pálma besegített nekünk erre a tornára. Összegében én láttam szép pontokat, ezekből kell tovább építkeznünk, hogy aztán a kövi fordulón behúzzuk a győzelmet, mert ebben a csapatban benne van.

Molnár Pálma (beugró játékos)

Az igazat megvallva, 3 hónapja abba hagytam a röplabdát. Mivel sok lett a sérült a csapatban, ezért kisegítettem a csapatot a jelenlétemmel és remélem, hogy ők is úgy gondolják, hogy a játékommal is tudtam segíteni őket. Az első meccset a Dunakeszi ellen játszottuk. Nagyon ügyesen, és összeszedetten játszanak, viszont amikor mi is tudtunk koncentráltan játszani, akkor egész szoros labda menetek alakultak ki. Az a csapat összeállítás, ahogyan megjelentünk ezen a meccsen, nagyon szokatlan volt, és szerintem ez nagyban közrejátszott abban, hogy azt a meccset egy vereséggel zárjuk. A második meccset a “Kalocsával” játszottuk, akik elég érdekes kerettel jelentek meg. Volt három magas és ügyes ütőjük és mondhatni ők vitték az egész meccset. Ezeket az ütéseket próbáltuk blokkolni vagy éppenséggel szépen fogadni és visszajátszani, viszont ez nem mindig úgy sikerült ahogy kellett volna. Véleményem szerint a meccs közepén kb. fordult a kocka és kb. mindenkin az látszott, hogy elengedte ezt a meccset és csak vagyunk a pályán. Összességében amikor ott voltunk fejben és a meccsek megnyerésére összpontosítottunk, akkor lett volna esélyünk mind a 2 meccs megnyerésére, mert nem játszottunk rosszul.

Eredmények:

  • VSD A - Palota RSC 3 : 0 ( 25:15, 26:24, 25:17 )
  • Palota RSC - TFSE-Kalocsa 0 : 3 ( 26:28, 24:26, 16:25 )

  • A csapat tagjai: Janka Tamara (csapatkapitány), Csóh Rebeka, Király Csenge, Fülöp Kata, Molnár Pálma, Baranyai Eszter, Garay Florina, Hámori Zara, Nagy Veronika


    Csak a Palota! ❤️