Palota Röplabda Sport Club

img
U20-as negyedik OIB torna

2022. 11. 21. hétfő

Rövid összefoglaló a Palota RSC U20 csapatának november 13-i tornájáról.

Az alapszakasz utolsó két mérkőzését Leányfalun játszottuk. Milyen sikerrel? Először lássuk a játékosok értékelését.

Garay Florina (játékos)

Ez a két meccs számomra egy borzasztóan nagy hullámvölgy volt. Az első mérkőzést Dunakeszi ellen játszottuk, akik már a legelejétől fogva számomra nagy ellenfelek voltak, hiszen még veretlenül álltak a csoport élén. Az első szettben még ki kellett ismernünk a pályát. Következő szettben játszott nyolc nullás általuk vezetésből sikerült átfordítanunk a mi javunkra az állást és sikerült behúzni ezt a szettet, de sajnos csak ezt az egyet. A második meccset a Dunakanyar ellen játszottuk. Sajnos ez a meccs sem alakult úgy, ahogy mi szerettük volna és sajnos ezen a mérkőzésen éreztem azt, hogy nem tudom kontrolálni az izgulásom. Szerintem játéktudásban semennyire nem voltunk lemaradva egyik csapattól sem. Ez tényleg azon múlt, hogy ki van jobban ott fejben és ki tud jobban koncentrálni.

Király Csenge (játékos)

Hétvégén Leányfaluban játszottunk két igen ügyes csapattal, Dunakanyar és a Dunakeszi csapatával. Az első mérkőzés a Dunakeszi ellen volt, akik ellen bár sajnos kikaptunk (3:1-es szett arányban) voltak nagyon kiélezett pontok, szettek. A meccs kezdetének elején hamarabb meg kell érkeznünk fejben a pályára, mert ha ez megvan nagyon jó eredményeket el tudunk érni, mint ahogy azt meg is mutattuk a második szettben, ahol 8:0 pontveszteségből sikerült megnyernünk a szettet. A második meccs a Dunakanyar csapata ellen volt, akivel szintén kiélezett pontokat és ugyanúgy szetteket sikerült játszanunk. Sajnos ezen a mérkőzésen is 3:1-re kikaptunk. Ezen a mérkőzésen már érződött, hogy a csapat kezdett fáradni és nem volt meg a megfelelő energia, se fejben, se fizikailag. Személy szerint úgy érzem, ha kicsit koncentráltabb a játékunk és lelkesebbek vagyunk, akár szorosabbak is lehetettek volna a mérkőzések -akár meccset is nyerhettünk volna-, mert technikailag szinte ugyanolyan szinten voltunk a csapatokkal.

És akkor az edzői értékelés…

Vegyes érzéseim vannak a hétvégi tornával kapcsolatban, amelynek igazából nem volt már tétje számunkra, hiszen nem végezhettünk már dobogón az alapszakaszban, de nem is zárhattunk volna az 5. helynél hátrébb. Játékban többet vártam, de ezen a napon valahogy nem működött semmi. Voltak nagyon jó periódusok, a Dunakeszi ellen az első szett feléig uraltuk a játékot, stabil 2-3 pontos előnnyel, amikor érthetetlenül elkezdtünk hibát hibára halmozni. Pontatlanokká váltunk és szépen lassan a játék minden eleme szétcsúszott. Jól jellemzi az első mérkőzést a játékosok értékelése is, lévén a második szett tényleg úgy pörgött le, hogy észre sem lehetett venni (a harmadik játszmát fordította meg a csapat jelentős hátrányból… 😊).

A lejátszott 2 mérkőzésen csak rövid periódusaink voltak, ahol valós tudásunknak megfelelően játszva rá tudtuk kényszeríteni akaratunkat az ellenfeleinkre. A stabil játék elvesztésével a tűz és a lelkesedés is kialudt, szinte egész nap csak kerestük magunkat és sajnos a bújócska végén sem találtuk meg. A második mérkőzésen egy kósza labda a kamerát is leverte, így lett végül Leányfalu a Palota U20 Las Vegas-a: Ami itt történt, az itt is maradt.

Vannak ilyen napok. Nem kell csüggedni, a hibákat kijavítva kell menni tovább. Az U20 bajnokság III. osztály Közép csoport ötödik helyén végzett a csapat, a bajnokság első szakaszában mutatott játékunk alapján valójában reális helyen. Az látszik, hogy erős, kiegyensúlyozott csoportba kerültünk. Bízom abban, hogy a középszakasz során előre tudunk lépni játékban, és főképpen a tekintetben, hogy a meccseken hosszabb ideig fenn tudjuk tartani a magasabb játékminőséget és a koncentrációt. Ha így lesz, akkor komoly esély lehet a csoport legjobb 4 csapata közé kerülni és újra szerepelni egy országos döntőben. A Csapat képes rá. Már csak be kell bizonyítani.

Eredmények:

  • VSD A - Palota RSC 3 : 1 ( 25:16, 25:14, 22:25, 25:14 )
  • DKLSN 20'B - Palota RSC 3 : 1 ( 16:25, 25:10, 25:16, 25:13 )

  • A csapat tagjai: Csóh Rebeka (csk), Fekete Gréta, Baranyi Eszter, Balázs Blanka, Király Csenge, Janka Tamara, Rácz Viktória, Pintér Blanka, Hámori Zara, Endrődi Noémi, Garay Florina


    Csak a Palota! ❤️