Palota Röplabda Sport Club

img
U17-es második forduló

2022. 10. 19. szerda

Nyomokban már röplabda is előbukkan a színpadon, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának október 15-i fellépéséről.

A napsütéses szombati napon a hazai pályánkon rendezett tornán első mérkőzésünket az EÖTVÖS DSE „A” csapata ellen játszottuk. Az első játszmában kihasználva, hogy ellenfelünkben még benne lehetett a hosszú utazás fáradalma, sikerült előnyt szereznünk és azt meg is tartani. Szerencsére a lányok ezen a mérkőzésen koncentrált játékot mutattak be, a hullámvölgyekből (a második játszmában azért akadt…) viszonylag gyorsan ki tudtunk lábalni. A nyitásaink végig hatékonyak voltak, ez pedig kellő stabilitást adott játékunknak. Végül sikerült játszmavesztés nélkül diadalmaskodni nagyon szimpatikus, végig lelkesen küzdő és szépen játszó ellenfelünk ellen.

A második mérkőzésen a VRCK csapata volt az ellenfelünk. A lányoktól a mérkőzés elején pontosságot, illetve határozott támadójátékot kértem. Ők pedig végig igyekeztek kedvembe járni és határozott, eredményes támadójátékkal rukkoltunk elő, végig kézben tartja a mérkőzést. Sikerült több felállást is kipróbálnunk és örömmel tapasztaltam, hogy az edzésmunka kezd beérni, a játékosok egyre otthonosabban mozognak azokon a posztokon is, melyeken eddig kevesebbet szerepelte. Magabiztos győzelmet arattunk.

Kijár az elismerés a lányoknak, jó teljesítménnyel rukkoltak elő ezen a napon, de nem szabad elfeledni, hogy még csak az út közepénél járunk, pontosabban az alapszakasz felénél. És nem szabad elfeledni, hogy a komolyabb, akár az osztályozós helyezést eldöntő mérkőzések még csak ezt követően kerülnek sorra. De azokat már Csengével sorainkban tudjuk lejátszani, aki időközben újra hadra fogható lett, ami hatalmas öröm. Különösen a feladó poszton végkimerülésig futkározó Zarának… 😊

Bravó Lányok, csak így tovább!

Eredmények:

  • Palota RSC - Eötvös DSE "A" 3 : 0 ( 25:17, 25:20, 25:13 )
  • Palota RSC - VRCK 3 : 0 ( 25:12, 25:8, 25:15 )

  • A csapat tagjai: Janka Tamara (csk), Rácz Viktória, Pintér Blanka, Hámori Zara, Garay Florina, Fülöp Kata, Le Khanh Ngoc, Endrődi Noémi

    Csak a Palota! ❤️