Palota Röplabda Sport Club

img
U17-esek is elkezdték az évadot

2022. 10. 11. kedd

Amikor minden csupa kék és zöld, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának debütálásáról

2022. október 1-jén bemutatkozott a Palota RSC U17 csapata is a 2022/23-as szezonban. Mármint mind a 7 hadra fogható serdülő játékos, akik közül Blanka térde sem volt túl jó állapotban, de ő vállalta a játékot. Térdéhez hasonlóan ellenfeleink is csupa kék és zöld színben pompáztak.

Első mérkőzésünket a Kertváros SE U17 KÉK csapata ellen játszottunk. Ellenfelünk nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe, nem ismertek elveszett labdát. Szerencsére a mi lányaink is felvették a kesztyűt gyorsan és sikeresen hoztuk az első szettet. Majd a részsikertől elégedetten hátra dőlve hanyatt is estünk a második játszmában… Mire felocsúdtunk a kábulatból, vége is lett a rémálomnak. Szerencsére. Apróbb fodrászati beavatkozás (továbbiakban alapos fejmosás) után helyére kerültek a dolgok. A mérkőzés hátralévő részében sikerült pontosabb és határozottabb játékkal előrukkolni és ennek eredményeképpen nyerni 3:1 arányban lelkes és nagyot küzdő ellenfelünk ellen.

Második mérkőzés, a háló túloldalán ezen a színes napon a Miskolci VSC ZÖLD csapata. Ellenfelünk egy végletekig kiélezett 3:1-es vereség után érkezett a mérkőzésre. Szerencsére a lányok végig szebbik arcukat mutatták, határozott támadójátékkal sikerült győzelmet aratni. A nyitásaink és támadásaink kemények és eredményesek voltak, így végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést, és szettveszteség nélkül meg is nyerni nagyszerűen küzdő ellenfelünk ellen. Kijár az elismerés a lányoknak, szinte végig nagy koncentrációval és fegyelmezetten játszottak (mondjuk, ha a KSE elleni 2. szett bevillan, felsírok álmomban). Külön öröm számomra, hogy megúsztuk a napot sérülés nélkül (sajnos a KSE egyik játékosa megsérült a Miskolc elleni mérkőzésen, mielőbbi felépülést kívánunk neki), és a második mérkőzésen Klau combjában beálló görcs addigra pont elmúlt, mire szegény Blanka térde felmondta a szolgálatot aznapra.

Bravó Lányok, csak így tovább!

Eredményeink:

  • Palota RSC - KSE U17 Kék 3 : 1 ( 25:16, 8:25, 25:15, 25:12 )
  • Palota RSC - Miskolci VSC Zöld 3 : 1 ( 25:16, 25:10, 25:18 )

  • A csapat tagjai: Janka Tamara (csk), Rácz Viktória, Pintér Blanka, Hámori Zara, Garay Florina, Fülöp Kata, Le Khanh Ngoc

    Csak a Palota! ❤️