Palota Röplabda Sport Club

img
Továbbjutottunk!

2022. 01. 29. szombat

A héten két nagyon fontos, a tavalyi évben elmaradt mérkőzés várt ránk!

Csütörtökön az előttünk álló NBII-es Veszprém csapatát fogadtuk! Szerencsére a csapat végre teljes létszámmal tudott pályára állni és várakozáson felül teljesíteni!A nagyon jó erőviszonyt képviselő veszprémi lányok ellen jó nyitásainknak és változatos támadásainknak köszönhetően sikerült három szettben legyőzni az ellenfelünket! Nagyszerű egyéni megmozdulásokat és egy egységes tüzes csapatot lehetett látni a pályán! Így bezsebeltük a 3 pontot ami a pénteki Haladás elleni mérkőzés előtt reményben tartotta a továbbjutás lehetőségét!

Pénteken így még fontosabb volt hogy nyerni tudjunk hiszen nekünk csak így maradt esélyünk a legjobb 12 NBII-es csapat közé bejutni!

Sajnos az első szettben látszott a lányokon az előző napi meccs fáradtsága és az izgalom jelei! A Haladás nagyon jó nyitásaival szemben nem tudtunk mit kezdeni és négyesen való támadásaikat is rendre értékesíteni tudták! A második szettben kis változtatás és taktikai megbeszélés után rendezni és stabilizálni tudtuk sorainkat így a pontosabb bejátszásokból és feladásokból már mi is értékesíteni tudtuk támadásainkat! Blokkban is feljavultunk és a nyitásaink is agresszívabbak lettek! Az ellenfél kezdett fáradni mi pedig ezt ki tudtuk használni és a mi irányításunk alá venni a meccset! Küzdelmes játék volt mivel az ellenfél nagyon jó mezőnymunkával sok elveszett labdát vissza tudott játszani de mi ettől még tüzesebben játszottunk! 2-1-nél már minden játékosra lehetett számítani a cseresorból is ami új löketet adott a harmadik szettre! Mindenki kivette a részét ezen a napon és hozzátette legjobb tudását ahhoz, hogy végül it is bezsebeljük a 3 pontot és a biztos továbbjutást! Külön dicséret illeti Csóh Rebekát aki 19 évesen másodszor lépett a felnőtt csapat keretében a pályára a harmadik szett végén és bátor nyitásaival 4 pontot hozott a meccs végén!

Nehéz időszak után hihetetlen eredményt tudtunk hozni az egyesület számára ami életben tartja a reményeinket az NBI felé!

Nagy gratuláció a lányoknak! ❤️

Eredményeink:

  • Palota RSC - Veszprém Volley 3 : 0 ( 25:18, 25:18, 25:21 )
  • Palota RSC - Haladás VSE 3 : 1 ( 17:25, 25:23, 25:20, 25:12 )