Palota Röplabda Sport Club

img
U17 Dupla győzelem

2024. 03. 24. vasárnap

Ami már nagyon kellett a lelkeknek, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának március 23-i tornájáról.

Ezen a napon ott léptünk pályára, ahol még egyszer sem a középszakasz során. A hazai pályánkon a Sződliget utcában… Első mérkőzésünket a Kistarcsa ellen játszottuk. Elég kaotikusan indult a mérkőzés, a csapatok leginkább egymás hibáiból éltek az első játszmában. Többnyire ellenfelünk vezetett, a csapatra mostanában jellemző görcs valahogy nem akart oldódni. A mérkőzés hullámvasútra emlékeztett, szerencsére a koncentráltan lejátszott végjátéknak köszönhetően mi szálltunk ki a kocsikból mosolyogva a szett végén. Reméltem, hogy a görcs végre feloldódik és a játékunk összeáll, de… ehelyett emlékezetes vidámparki kaland vette kezdetét hullámvasúttal, kísértetkastéllyal és némi edzői agyvérzéssel fűszerezve. Bohózatra jellemző teljesítmény után kistarcsai egyenlítés, majd magabiztos szettgyőzelem. A harmadik játszmában végre ellentmondást nem tűrően játszottunk, majd... ismét lelkesen sikítoztunk a hullámvasúton, csak sajnos a lejtmenetben. Kíváncsi voltam, mit dob számunkra a meccs végén a nyerőautomata… Szerencsére a Lányok a döntő játszmában végre megmutatták valós tudásunkat, így megnyertük a maratoni „itt a piros, hol a piros” mérkőzést. Nagyon kellett már a lelkünknek ez a siker, az edzéseken elvégzett munka alapján igencsak rászolgáltunk erre.

Kaptunk egy kis pihenőt és egy könnyű ebédet a második mérkőzés előtt. Második ellenfelünk a Viadukt csapata volt. Bíztunk benne, hogy az előző meccs lendületét tovább tudjuk vinni, de úgy tűnt az első játszmában, hogy emésztési problémáink vannak, az ebéd nehezen ér le… Ellenfelünk szinte végig vezetett, mi meg szorgalmasan rágtunk és futottunk az eredmény után. Szerencsére a játszma végén jobban koncentrálva sikerült pár jó szervára alapozva megfordítani az állást és megnyerni az első szettet. A lendületünk kitartott a folytatásra, elmúlt végre a görcs, felszabadult játékot láttam a lányoktól. Szép támadásokkal és olykor kabaréba illő jelenetekkel fűszerezett meccset játszottunk, melyen sikerült végül magabiztos győzelmet aratni.

A nap során mindenki kapott játéklehetőséget és a lányok éltek is vele. Az első meccsen mutatott küzdeni tudásra és a második meccsen mutatott eredményes és látványos játékra lehet alapozni a szezon további részében. Nagyon bízom benne, hogy ezen a napon aratott 2 győzelem után végre mindenki elhiszi, sokkal-sokkal több van bennünk, mint amit idáig a középszakasz során elért eredményeink alapján sejteni lehet.

Eredmények:

  • Palota RSC - Kistarcsai VSRC 3 : 2 ( 28:26, 13:25, 25:15, 21:25, 15:7 )
  • Viadukt SE U17 lány - Palota RSC 0 : 3 ( 22:25, 14:25, 17:25 )

  • A csapat tagjai: Hámori Zara (csk), Garay Florina, Endrődi Noémi, Bötkös Flóra, Jenei Kata, Janka Dorina, Kaszás Eszter, Tóth Leila, Tóth Lídia, Huszár Bianka, Laposa Lilla


    Csak a Palota! ❤️