Palota Röplabda Sport Club

img
U15 alapszakasz II. forduló

2023. 10. 29. vasárnap

Október 28-án szombaton, hazai pályán játszottuk az alapszakasz II. fordulóját. Az első meccset a KSE gárdájával, a másodikat a Kistarcsa csapatával játszottuk.

Mielőtt belekezdenék a mérkőzés értékelésébe, szeretnék beszámolni egy pénteki edzés előtti eseményről. Az öltözőben ugyanis a csapat egyhangúlag megválasztotta Alinát másod-csapatkapitánynak arra az esetre, ha az első csapatkapitány valamilyen okból nincs ott az edzésen, vagy a meccsen lecserélésre kerül. Alina ragyogóan helytállt, jól sikerült a helyettesítés.

De visszatérve az értékelésre, az első meccsünket a KSE csapatával játszottuk. Jelentős különbség volt a két együttes technikai és taktikai tudása között.

Az első két szettet simán nyertük, ám a 3. szettben megnehezítettük a saját dolgunkat, kiengedett a gárda, ami jócskán visszaütött. Ellenfelünk átvette a vezetést, mi pedig futottunk az eredmény után. Ám a lányok elkezdték elhinni, hogy akár meg is nyerhetik a szettet, és visszafordították az eredményt, így végül 3:0-ra nyertünk.

A második összecsapást a Kistarcsa gárdájával játszottuk, amelyik jóval erősebb játékerőt képviselt az előzőnél. Nagy lendülettel, hittel, határozottan játszott a csapat az első szettben - szinte hibátlan teljesítményt nyújtottak a lányok - igazi örömröplabdát láthattunk. Semmi kétséget nem hagytak afelől, hogy győzelemre törnek. Ám a második szettet bátortalanul kezdtük, ellenfelünk pedig ragyogóan kihasználta a felkínált lehetőséget, és dícséretre méltó játékkal bezsebelték a második, és a harmadik szettet is. A szünetben megkérdeztem a lányokat, van-e kedvük játszani, azt mondták, igen. Na, mondom, akkor hajrá, itt a lehetőség, hogy fordítsatok. És fordítottak! Feltámadtunk porainkból, és újból az első szettben látottakat ismételték meg. Ezzel döntetlenre alakították az eredményt!

Öröm volt nézni a meccset! Ilyen körülmények között kezdtük a döntő, ötödik szettet, amit ugyanazzal a lendülettel kezdtük, mint ahogy a negyediket befejeztük. Pályacserénél 8:2-es vezetéssel fordultunk, amikor ellenfelünk egyre fogyasztotta a különbséget, és sorra gyarapította a pontjainak számát. Már 10:8 volt az eredmény - oda, amikor magukhoz tértek a lányok, és elkezdtek csodásan küzdeni. Végül, óriási küzdelemben begyűjtöttük ezt a győzelmet is!

Gratulálok! A cseresornak is, amelyik szinte belehajszolta a lányokat a győzelembe!

Eredmények:

  • Palota RSC - KSE U15 Sárga 3 : 0 ( 25:11, 25:16, 27:25 )
  • Kistarcsa VSRC - Palota RSC 2 : 3 ( 15:25, 25:15, 25:21, 18:25, 12:15 )

  • Csak a Palota! ❤️