Palota Röplabda Sport Club

img
U20-as torna a BVSC csarnokban

2023. 03. 01. szerda

Rövid összefoglaló a Palota RSC U20 csapatának február 11-i tornájáról.

Hol is kezdjem…

A BVSC elleni mérkőzést követően kicsit úgy éreztem magam, mint a viccben a Mindenható, aki csak pislogott, mint hal a szatyorban, amikor felelősségre vonta az özönvízben megfulladt férfi, aki várta, csak várta a külső segítséget a bajban. És bár kapott nem keveset, hagyta elmenni sorra a vízi járműveket, hajókat, csónakot, tutajokat, majd a végén az utolsó esélyét, a farönköt is… Oszt szépen megfulladt, mert saját maga semmit nem tett azért, hogy megmeneküljön.

Mert tény és való, van bajunk bőven. Sérülések, betegségek, soha nem látott összetételű tartalékos csapat, sorainkban 2 sérülttel (Rebeka próbált segíteni rajtunk), akik közül Zarának szinte végig pályán kellett lennie, hogy meglegyünk 6-an. És a Sors ezen a napon 2 verhető csapatot sodort ellenfélnek, akik ellen megkezdhettük volna a felzárkózást III. osztály Közép csoport élmezőnyéhez, még ebben az összeállításban is. Mindössze annyit kellett volna tennünk, hogy akik pályára léptek, azok a tudásuknak, képességeiknek megfelelően játszanak és akik képesek zongorát cipelni, azok bizony viszik is a hangszert alázattal. Kiélezett végjátékot követően némi szerencsével megnyert első játszma után azt gondoltam, hogy lendületbe jövünk, de sajnos nem ez történt. A csapat elemeire hullva, érthetetlenül lélektelen játékkal elveszítette a következő 3 játszmát. Gyakorlatilag saját magunkat vertük meg, vagy pontosabban verettük meg a BVSC-vel, de igencsak alaposan.

Búslakodni nem volt idő, jött a másik mérkőzés a VIADUKT ellen. Nem tartottam hegyibeszédet, nem volt értelme. Csak annyit kértem, mindenki nézzen kicsit magába, vegye át a gyászos fekete mez helyett a vidám pirosat és küzdjön. Abból a gödörből, ahová elástuk magunkat, csak a játékosok tudnak kimászni együtt, önmagukat és egymást kirángatva a mélyből. És láss csodát! A lányok teljesen másik arcukat mutatták ezen a mérkőzésen. Voltak ugyan hibák, de a meghatározó játékosok sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint nem sokkal ezelőtt. Volt, aki a mezőnymunkához tudott többet hozzátenni, volt, aki a támadójátékhoz, de összességében a Csapat Csapatként játszott. És ez meg is látszott az eredményen, sikerült szettveszteség nélkül diadalmaskodni. Külön öröm volt Noémi játéka, remélem lassan elhiszi magáról, hogy milyen sokra képes.

Sajnálom a BVSC elleni vereséget, mert ha a csapat ugyanúgy játszik, mint a második meccsen, akkor biztos vagyok abban, hogy nem a Palota hagyja el vesztesen a pályát az első mérkőzést követően. De… nem vagyok elkeseredve. Az a tény, hogy a Lányok ilyen rövid időn képesek voltak önerőből felállni a padlóról azt mutatja, hogy mentálisan erősek vagyunk. És ezt nagyon jó volt látnom. A Palotának a legnagyobb ellenfele tényleg a Palota. Ezen a napon előbb megvertük, majd legyőztük önmagunkat. És ez az én szememben hatalmas dolog.

Endrődi Noémi (az egyetlen játékos, aki leírta a gondolatait)

A hétvégén két csapattal küzdöttünk meg a BVSC- röplabda csarnokában. Annak ellenére, hogy a terem nagyon tágas volt és a talaj sem csúszott egy fontos tényező hiányzott a teremből, a levegő. Még a bemelegítést sem kezdtük el, de már mindenkiről folyt a víz, illetve levegőért kapkodtunk. Összesen 7-en mentünk a meccsre, köztünk egy liberoval. Az első szettet igen küzdelmesen, de megnyertük. Koncentráltak voltunk, de a nagy meleg egy erős hátrány volt számunkra. A további szettekben a csapat teljesen széthullott. Elsősorban a fogadásokra térnék ki (az én fogadásaimra). Nem szerváltak rosszul, de fogható volt. Amint pár fogadást elrontottam, folyamatosan rám kezdtek nyitni. A rontásaim után egyre lejjebb zuhantam, még végül addig jutottunk, hogy az egész meccs rajtam ment el. Ez után egyből következett az újabb meccs. Itt már sokkal fáradtabbak, idegesebbek, csalódottak, de meglepően sokkal, de sokkal összeszedettebbek voltunk. A második meccset meg is nyertük 3:0-ra. Számomra ez egy nagyon érdekes, de egy igen tanulságos meccs volt és úgy érzem, nem csak én gondolom így.

Edzői lábjegyzet Noémi értékeléséhez: A röplabda csapatjáték, soha nem egyetlen játékoson áll vagy bukik a győzelem, vagy a vereség. Noémi önkritikája nagyon pozitív visszacsatolás, de a BVSC elleni vereséget a Csapat közös mélyrepülése (továbbiakban szakadékba ugrás) okozta, ahol nem volt olyan játékos, aki ebben a csapatösszetételben meghatározó játékosként a vállára vette volna a csapatot, segítette volna a többieket kilábalni a hullámvölgyből. Noémiben megvolt/megvan ez a képesség, ebben a szombati játékoskeretben meg végképp. Nagyobb tudás, nagyobb felelősség. De ezt a nyomást még meg kell tanulni elviseli a lányoknak. A második meccs igazolta, jó úton járnak.)

Eredmények:

  • BVSC-Zugló Sárga - Palota RSC 3 : 1 ( 28:30, 25:12, 25:15, 25:15 )
  • Palota RSC - Viadukt SE 3 : 0 ( 25:19, 25:18, 25:16 )

  • A csapat tagjai: Csóh Rebeka (csapatkapitány), Fekete Gréta, Baranyai Eszter, Fülöp Kata, Király Csenge, Endrődi Noémi, Hámori Zara, Nagy Veronika


    Csak a Palota! ❤️