Palota Röplabda Sport Club

img
U17-es harmadik forduló

2022. 11. 13. vasárnap

Amikor felolvad végre az arcra fagyott mosoly, avagy rövid összefoglaló a Palota RSC U17 csapatának salgótarjáni előadásáról.

Salgótarjánban lépett fel a társulat november 6-án vasárnap. A barátságos és meleg fogadtatást kaptunk a házigazdáktól, jó lett volna, ha mindezt a tornatermet fűtő kazántól is megkaptuk volna…

Ennek megfelelően mosolyogva, de fagyos hangulatban indult az első mérkőzésünk az Eger csapata ellen. És a mosoly az arcunkra is fagyott, mert ellenfelünk taktikus és lelkes játékkal kihasználta a feltehetően csonttá fagyott végtagokkal és tele mezalsóval elkövetett technikai hibáinkat és megnyerte az első játszmát. A második felvonásban is folytatódott a vesszőfutásunk, de az látszott, ha sikerül átbillenni a holtponton és a hibákat kiszűrjük a játékunkból, akkor nyerhetünk. Szoros végjátékra érkezve szerencsére Kata nyitásaival sikerült megtörni ellenfelünket és egyenlítettünk. És átszakadt az a bizonyos gát. Ettől a ponttól sikerült uralni a mérkőzést, a szerváinkkal több ízben nem tudott mit kezdeni lelkes ellenfelünk. Végül 3:1 arányban diadalmaskodtunk.

A második mérkőzésünket a gyengébb játékerőt képviselő hazai csapat ellen játszottuk. Koncentrált, határozott játékot kértem a lányoktól, amit az első 2 szettben láttam is visszaköszönni. A harmadik játszmában valami elillant az addigi játékunkból, talán leginkább a koncentráció. Ez azt eredményezte, hogy a hazai csapat lelkes szurkolótábora vezetésével vérszemet kapott, mi pedig… Hát a látottakról vagy jót, vagy semmit, így nem is folytatnám… Lábon kihordott infarktusok után végül kénytelen voltam a szokásos fodrász tevékenységemhez nyúlni. Nem érdekelt, hogy akár a lányok haja is megfagyhat, alapos fejmosásban volt részük. Hatott szerencsére és a szoros szett végjátékában ismét határozottan játszva, elsősorban Tami szervasorozatának köszönhetően megnyertük a mérkőzést.

A hullámvölgyektől eltekintve a Lányok meggyőző játékkal rukkoltak elő és ennek nagyon örülök. Mindenkinek voltak nagyszerű periódusai és amikor a csapatjátékunk is a helyére került, arra az ellenfeleinknek nem volt ellenszerük. Azt különösen jó volt látni, hogy a nehéz helyzetekben egyre gyakrabban akad valaki, aki hátára veszi a csapatot és tol egy nagyot a szekerünkön.

Az utolsó előtti lépést megtettük a II. osztályba való felkerülésért, ami a célunk. Minden 2 hét múlva Szolnokon fog eldőlni, ahol a történelem ismétli önmagát. Tavaly ugyanúgy a Szolnok és a DEAC csapatával kerültünk szembe, akkor a tét a bajnokságban a legjobb 4 közé kerülés volt. Most az osztályozót érő alapszakasz első hely megszerzése, ami nem lesz egyszerű, lévén ez a három, eddig még veretlen csapat eredményei alapján kiemelkedik a III. osztály Keleti Csoportból. Bízunk abban, hogy amit tavaly kicsit inkább saját magunk miatt elveszítettünk, azt idén visszakaphatjuk. A bőrünket nem adjuk olcsón, abban biztos vagyok.

Játékosértékelések a tornáról:

Le Khanh Ngoc (játékos, a csapat Benjáminja 😊)

A közel 1 órás út után Salgótarjánba érkeztünk. A terembe érve a hideg csapott meg minket, ami kihatással volt később a kezdésre. Az első meccset az Eger csapata ellen játszottuk, akik a házigazda csapat partijából érkezve nálunk folytatták. Mi ezt falfehér arccal néztük, de nem sokáig, mert aztán fordult a kocka, és a második szettben fellobbant egy apró lángocska, amely később egyre csak hatalmasabb tűzzé nőtte ki magát. Összeségében nem volt egy rossz mérkőzés, a csapat összetartó volt, és ha előbb gyúlt volna meg az az apró láng, szerintem az első játszmát is megnyerhettük volna. A második meccset a házigazda, Salgótarján ellen játszottuk. Egy lelkes csapattal álltunk szemben, akikhez igencsak nagy szurkolótábor társult. Ellenfelünk lelkes játéka, játékosaink szellemi fáradtsága és figyelem vesztése miatt az utolsó szettben egy szoros játékot játszottunk. Ezt a két meccset ugyan megnyertük, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy kis ráhangoló volt a 2 hét múlva Szolnokon megrendezésre kerülő nagy megmérettetésre.

Janka Tamara (csapatkapitány)

Először az Eger ellen játszottunk, akik - mint láttuk a meccsünk előtt - azért picit gyengébbek nálunk, de volt egy játékosuk, aki kiemelkedett közülük és tudta a hátán vinni a csapatát egy darabig. Az első szettben szerintem hozzá kellett szoknunk a teremhez és meg kellett érkeznünk a meccsbe, amit a fagyos hőmérséklet sem segített. Aztán végre megérkeztünk és koncentráltan tudtunk játszani, nyilván kisebb hullámvölgyekkel. Ami szerintem a legtanulságosabb volt a meccsben, hogy nagyon mély pontról tudtunk felállni és nyerni 3:1-re. Salgótarján ellen már könnyebb volt a dolgunk hiszen teljesen máshol van a képzettsége a két csapatnak. Itt tudtuk gyakorolni a nyitást és a potyalabdából támadást. Összességében egy pozitív, eredményes hétvégét zártunk és bízunk benne, hogy felkerülünk másodosztályba!

Bravó Lányok, csak így tovább!

Eredmények:

  • EVSI-A - Palota RSC 1 : 3 ( 25:19, 20:25, 18:25, 17:25 )
  • SBTC U17 A - Palota RSC 0 : 3 ( 6:25, 10:25, 21:25 )

  • A csapat tagjai: Janka Tamara (csk), Rácz Viktória, Pintér Blanka, Hámori Zara, Garay Florina, Fülöp Kata, Le Khanh Ngoc, Endrődi Noémi, Király Csenge

    Csak a Palota! ❤️