Palota Röplabda Sport Club

img
U-20 első OIB tornája

2022. 09. 26. hétfő

Amikor minden borul, de végül jó irányba dől... Avagy beszámoló az U20 OIB első tornájáról

Prológus

A szeptember 24-i torna előtti szerdára edzőmeccset kötöttünk le a Kertváros SE U20-as csapatával. Meg is jelentek teljes fegyverzetben és kerettel, szakmai stábbal. Mi akkor már javában edzettünk a teremben. Mind a 9-en, akik többnyire egészségesnek vallották magukat… pontosabban 11-en, mert a sérültek erősítettek a sarokban… És utána edzőmeccsre maradtunk is 7-en… Az edzőmeccsre, melytől sokkal többet kaptam, mint reméltem, mert bár 3:0 arányban verséget szenvedtünk egy magasabb szerkezetű, képzett csapattól, nem vallottunk szégyent. Sőt. A mérkőzésen – a 1,5 órás edzést követően amíg erővel bírtuk – teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk úgy, hogy Zara a BVSC tornán feladóként pályán eltöltött 13 percét leszámítva most adott fel életében először 5:1-es játékrendszerben. Ami láttam, az mindenképpen bizakodásra adott okot. Hasznos mérkőzés volt, kijár köszönet az ellenfelünknek is, hogy jó meccset játszhattunk.

Tárgyalás

És akkor a torna… Teljes keret. Azaz mind a 8, azaz nyolc játékosom teljes harci fegyverzetben. Sajnos Pintér Blanka a makacs térdsérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, mégis nagy szerepet kapott a nap folyamán. Mint játékvezető… Lévén a III. osztályú mérkőzésekre most alapból nem kaptunk játékvezetőt, magunknak kellett sípmestert intézni. Szerencsére Blanka és másodbíróként Pálma vállalták ezt a feladatot és mindketten nagyon ügyesek voltak. Sportszerű játékkal a csapatok is segítették munkájukat. A tervem, miszerint az U20 OIB bajnokság III. osztály Közép csoport tornáin nem szerepeltetek U17 korosztályú játékost, már a kezdeteknél romba dőlt, lévén a keretemet nem én, hanem az orvostársadalom jeles képviselői állították össze. Dr. Bubó, dr. Strange, dr. Oetker és a többiek…

És akkor a mérkőzések...

Az idei szezonban első mérkőzésünket a Bonyhád csapata ellen játszottuk. Az látszott, hogy ellenfelünk képzett csapat, vannak magas játékosai is én mégis inkább arra voltam kíváncsi, hogy a legnehezebb ellenfelünkkel elbánunk-e? Saját magunkkal… Mert valljuk meg őszintén, korábban nem egyszer pont saját magunkat vertük meg lelkesen. A mérkőzés maga volt a hullámvasút, részemről némi infarktussal fűszerezve. Kiegyensúlyozott szett csak a döntő játszma volt, a másik 4 szettben az aktuális győztes rommá verte a vesztest. Szerencsére az 5. játszma végjátékában a lányok határozott és koncentrált játékkal rukkoltak elő és 10:10 után (7:10-ről egyenlítve…) nem volt kérdéses, hogy ki nyeri a mérkőzést. A második meccsünket a Szeged ellen játszottuk. Őket a Bonyhád simán verte 3:0 arányban, arra számítottam, hogy sikerül nekünk is az idegtépő 3:2 után egy könnyedebb győzelmet aratnunk. Nos… a tervekről annyit, hogy az első szett 26:24… A Szegednek… Szerencsére a lányok megkönyörültek rajtam és eltették a késeket, amiket addig szorgalmasan forgattak bennem és a következő játszmákat már magabiztosan nyertük lelkes ellenfelünk ellen.

Epilógus

Nagyon hasznos torna volt, számomra sok pozitív tapasztalattal. Látszott, hogy a becsülettel elvégzett edzésmunka eredményeképpen a Csapat fizikálisan és mentálisan jó erőben van, különösen igaz ez azokra a játékosokra, akik az edzőtábort követően nem betegedtek meg és tudtak folyamatosan edzésre járni. Zara előtt minden létező kalapomat megemelem, emberfeletti teljesítményt nyújtott a torna során. Amikor a második mérkőzés harmadik játszmájának végén lecseréltem, szinte jártányi ereje sem volt már. A labdákat jól elosztotta az ütők között, sőt… 1 alkalommal még saját magának is adott labdát… 😊 A Csapat ma igazán Csapat volt, egymást segítve, átlendítve a holtpontokon küzdöttünk végig. Külön elismerés jár Rebekának, aki végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, igazi csapatkapitányként pakolta a terhet saját vállára, valamint Grétinek és Noéminek, akik a kezdeti bizonytalanságot leküzdve nyújtottak nagyon jó teljesítményt. Mindenkinek voltak nagyszerű időszakai, igazi csapatmunka volt ez a 2 győzelem. És igen, a Csapat… végül tényleg legyőzte a legnehezebb ellenfelet is. Saját magát. Bravó Csajok!

Eredményeink:

  • Palota RSC - Bonyhád Petőfi SC 3 : 2 ( 16:25, 25:9, 15:25, 25:12, 15:12 )
  • Palota RSC - Szegedi RSE Fekete 3 : 1 ( 24:26, 25:12, 25:12, 25:12 )

  • A csapat tagjai: Csóh Rebeka (csk.), Baranyai Eszter, Balogh Eszter, Fekete Gréta, Rácz Viktória, Garay Florina, Endrődi Noémi, Hámori Zara, PINTÉR BLANKA (játékvezető 😊), MOLNÁR PÁLMA (játékvezető 😊)


    Csak a Palota! ❤️