Palota Röplabda Sport Club

img
U15-ös OGYB forduló

2022. 03. 07. hétfő

Szombaton, március 5-én, hazai OGYB fordulót teljesítettek az U15 lányaink. Három mérkőzésen szerepeltünk, melynek az eredményei a következőképpen alakultak

Első mérkőzésünket álmosan kezdtük, és hiába akartunk kellően teljesíteni, nem jöttek össze a dolgok, az első szett elúszott. A második játszmánkat néhány jó nyitással megalapoztuk, ezért a magabiztos előny tudatában kezdtek feloldódni a lányok. Végre beindult a szekér és sikerült minden játékelemben a saját szintünket hoznunk. 1:1-el fordultunk a harmadik játszmára, de érződött a fölényünk, ezért sikerült megőriznünk a lelkesedésünket és magabiztos előnnyel hoztuk a mérkőzést.

A második mérkőzésen nem volt kérdés a siker. Egy viszonylag könnyűnek mondható ellenfél ellen, hoztuk a kötelezőt és tudtunk gyakorolni a nap végső összecsapására. Néha jók az ilyen meccsek, lehet pozitív hozadéka is az ilyen találkozóknak, de akár rosszul is elsülhet a dolog, ha túlsagosan elbízzák magukat a lányok.

Este eljött az idő a végső összecsapásra, amit egész nap vártunk. Az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia-Tata csapata komoly erőt képviselt a tornán. Remekül kezdtünk, fogcsikorgatva harcoltak a lányaink, és az első játszmában fej-fej mellett haladt a két csapat. Természetesen voltak hibáink, de egységesen akart mindenki és ez nagyon pozitív élmény volt. Sajnos 21:21-nél elfogytunk, elment az első szett és ez rányomta a bélyegét a folytatásra. A második és a harmadik játékrész is kaotikusra sikerült, sok nyitásfogadást rontottunk, és képtelenek voltunk visszatámadni, a potyáinkat pedig kíméletlenül megtámadták. A folymatos védekezésben felörlődtünk és elfáradtunk, de nagyon szépen küzdöttünk, most tényleg mindenki erőn felül teljesített.

Három mérkőzésből, kettőt megnyerni, egy egész napon át tartó fordulóból szép teljesítmény!

Gratulálunk a lányoknak!

Eredményeink:

  • Palota RSC - BTDSE 'A' 2 : 1 ( 22:25, 25:11, 25:19 )
  • Palota RSC - Röpsuli SE 3 : 0 ( 25:8, 25:13, 25:8 )
  • Palota RSC - ÉDRA-Tata 0 : 3 ( 21:25, 15:25, 8:25 )