Palota Röplabda Sport Club

img
U17-es torna Sződliget utca

2022. 03. 02. szerda

Amikor azt hisszük, hogy a bab is hús, de kiderül, hogy a bab, az csak bab.

Az idei szezonban az U17 serdülő bajnokság III. osztályában szerepel a csapatunk, annak felsőházában. Az eddigi hol sima, hol göröngyös utunkról majd beszámolok később, de a lényeg az, hogy a bajnokságban a Keleti Régió legjobb 12 csapata között szerepelünk. Szeretnénk bekerülni a legjobb 4 közé, ennek az a feltétele, hogy megnyerjük a csoportunkat, ahol rajtunk kívül a Szolnok (SPC „Sárga”) és a Debrecen (DEAC) szerepel. A csoport első tornáját hazai pályán rendeztük meg február 26-án.

A napunk nem indult zökkenőmentesen. Bár csak 3 csapat részvételével került megrendezésre a torna, a kezdéskor derült csak ki számunkra, hogy a III. osztályban a mérkőzések csak 3 szettig tartanak. És sajnos ma ezeket a mérkőzéseket hivatalos játékvezető nélkül kell lejátszanunk váratlan megbetegedés miatt. Köszönet mindenkinek, aki segített az eredményes lebonyolításban.

Szóval a torna nem indult egyszerűen, de ami ez után következett… Az első mérkőzésünket a Szolnok ellen játszottuk. A bemelegítéskor már látszott, hogy ellenfelünk fiatalabb korosztályt képvisel, de képzettek és labdabiztosak. A mérkőzést álomszerűen kezdtük. Pontos, energikus támadások, olykor látványos megoldások jellemezték játékunkat, mellyel magabiztos 10 pontos előnyt harcoltunk ki. Úgy tűnt, a játékunk sínen van. És… Ekkor történt valami érthetetlen, megmagyarázhatatlan dolog. Mintha elhitte volna a csapat, hogy ez a mérkőzés zsebben van, biztos a győzelem. A lányok azt gondolták, hogy a bab is hús. Egész egyszerűen felsegítettük ellenfelünket a padlóról és elhitettük velük, hogy megnyerhetik azt mérkőzést, amiről már lehet csak azt gondolták, hogy éljék túl valahogy. Érthetetlen, megmagyarázhatatlan káosz lett úrrá a csapaton, az arcok falfehérek lettek, pedig az ellenfelünk nem csinált semmi különleges dolgot, pusztán lelkesen játszott. Hiába volt időkérés, csere… valami szétcsúszott. És az agyonnyert játszma elúszott. Ami a folytatásra rányomta a bélyegét, futottunk a következő szettben is az eredmény után, majd úgy tűnt, hogy utolértük végre magunkat. 24:19-re vezettünk… és itt megint bekövetkezett a teljes összeomlás, ami a második játszma, és ezáltal a mérkőzés elvesztéséhez vezetett. A harmadik játszmában szerepet kaptak az U15 korosztályban játszó fiatalabb játékosaink, akik lelkesen játszottak, szép megoldásokat mutattak be. De a lendületbe jött ellenfelünket már nem tudtuk megállítani, ezt a játszmát is elveszítettük. Balszerencsénkre Klau is megsérült, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki.

A második mérkőzésen a Szolnok 2:1 arányban győzött a DEAC ellen, így annak ismeretében léptünk pályára, hogy 3:0 arányú győzelemmel talán valami halvány reménysugár maradhat a csoport megnyerésére.

Az első játszmát meggyőző játékkal megnyertük, bíztunk a hasonló folytatásban. Sajnos homokszemek, olykor érzésem szerint marokszámra beszórt homokkupacok kerültek a gépezetbe, olykor a látványos megoldások mellett előjöttek az érthetetlen hibák is. De biztató, hogy a második és harmadik játszmákat sikerült szoros végjátékban, koncentráltan játszva megnyerni, e tekintetben a Csapat nagyot javult a Szolnok elleni mérkőzéshez képest.

Azt gondolom, hogy játéktudásban Csapatunk a csoport legerősebb alakulata, de ha ez falfehér arccal és bátortalan játékkal és megoldásokkal párosul, akkor bizony nem tud eredményre jutni. Voltak biztató jelek, különösen a DEAC elleni mérkőzésen. Üde színfolt volt Noémi bátor játéka és összességében a fiatalabb játékosaink lelkesedése. Mindenkinek voltak ezen a napon nagyon jó periódusai a meccseken, látszik, ha stabilizálni tudjuk a jobbik formánkat, akkor eredményesek lehetünk. Mert bizony… a legnagyobb ellenfelünk, Mi vagyunk saját magunknak.

Csüggedni nincs okunk. Készülünk a 2 hét múlva esedékes debreceni tornára, igyekszünk ott tudásunk legjavát adni. Reméljük, hogy Klau felépül addigra és abban is bízhatunk, hogy erről a tornáról hiányzó csapatkapitányunk Pálma kellő stabilitást ad majd a csapatnak. Szeretnénk visszavágni a Szolnoknak, megmutatva azt, hogy ez a vereségünk csak pusztán kisiklás volt.

Azt gondolom, sikeresek akkor lehetünk, ha az arcok színe más lesz 2 hét múlva. A tűzpiros és a falfehér között túl nagy a kontraszt… És abban is bízok, hogy a kemény lecke árán megszerzett gasztronómiai tapasztalatot mindenki magáévá tette, miszerint a bab nem hús… az bizony csak bab.

Eredményeink:

  • SPC "Sárga" - Palota RSC 3 : 0 ( 25:21, 29:27, 25:16 )
  • Palota RSC - DEAC 3 : 0 ( 25:17, 25:22, 25:23 )
  • A csapat tagjai: Fekete Gréta (csk), Janka Tamara, Király Csenge, Rácz Viktória, Pintér Blanka, Fülöp Kata, Le Khanh Ngoc, Hámori Zara, Endrődi Noémi, Garay Florina

    Csak a Palota! ❤️