Palota Röplabda Sport Club

img
U-19 torna a Sződliget utcában

2021. október 18. hétfő

Kávéházi szösszenetek az edző tollából.

Második fejezet, amelyben kiderül, hogy van az a pillanat, amikor a játékos jobban használja a fejét, mint az edző.

Az idei bajnokság második tornáját hazai pályán rendeztük meg októberben. Mindannyian kíváncsian vártuk. hogy az első tornán az összes süteményt felfaló ellenfeleink - Nyíregyházi Sportiskola és Vasas SC C - markából ki tudunk-e csavarni legalább egy babapiskótát.

Az első mérkőzéseken mutatott lámpalázat sikerült kissé levetkőznünk, de a hatalmas fizikai és technikai hátrányunkat nem tudtuk eltüntetni. De az elszántság, a lelkesedés már jobban látszott az arcokon. Különösen az első mérkőzésen, a Vasas csapata ellen. Az első játszmában még talán irigylésre méltó volt a Katica, de a harmadik játszmában megszerzett 15 pontunkat már nem a szél hordta össze! Parázs labdamenetekkel tarkított játszmában sikerült olykor komoly erőfeszítésre késztetni ellenfelünket. És… mosolyt csalni a nézők arcára. Azt hittük, hogy Rebeka fizika minden törvényét meghazudtoló mozdulatsora végén a nemes egyszerűséggel elkövetett fenékre huppanása lesz a nap fénypontja, de Csenge homlokkal történő center támadás hárítása látványosabbra sikeredett. Na, végre használta a fejét játék közben, gondoltam magamban. Majd… kisvártatva feltettem a koronát az aznapi kávéházi előadásunkra. Lévén a lehető legközelebbről figyeltem meg, ahogy a vonalon védekező Lilla kezéről a labda merre vágódik egy ütés hárítást követően… Naná, hogy az arcomba. Csenge ügyesebb volt nálam. Azt mondják külső szemlélők, hogy a homlokomról a játékszer a bordásfalra pattant. Elhiszem nekik. Én semmire nem emlékszem, pár perc kiesett… 😊

A Nyíregyháza kicsit tartalékosabb játékoskerettel érkezett erre a tornára, titkon bíztam benne, hogy talán még játszmát is rabolhatunk ellenük. De sajnos, csak az első szett közepéig tartottuk a lépést velük, addig kifejezetten jól és eredményesen játszottak a Lányok. Utána kijött az ellenfelünk jobb technikai és taktikai felkészültsége, mi egyre több ki nem kényszerített hibát vétettünk. Végül a Nyíregyháza magabiztos győzelmet aratott. Csüggednünk nem kellett, voltak már nagyon jó periódusaink, játszottunk és nyertünk meg látványos labdameneteket. Látszott, hogy az út, amelyen elindultunk az jó.

Ezen a napon még éhen maradtunk, pár morzsát csipegethettünk csak össze. De… megéreztük a frissen sült sütemények illatát, már ott állunk a sorban. Csak meg kell még tanulnunk tolakodni.

Eredményeink:

  • Vasas SC 'C' - Palota RSC 3 : 0 ( 25:6, 25:10, 25:15 )
  • Nyíregyházi Sportcentrum - Palota RSC 3 : 0 ( 25:16, 25:9, 25:13 )

  • A csapat tagjai: Zsárecz Lilla, Csóh Rebeka, Király Csenge, Kristóf Kata, Kristóf Lili, Fekete Gréta, Kóka Zsófia, Szabó Renáta (csk), Janka Tamara, Kiss Edina, Molnár Pálma