Utánpótlás hírekUtánpótlás csapatainkJunior csapatunkSerdülő csapatunkGyerek csapatunkMini csapatunk

NB.II. negyedik forduló

2017. október 30. hétfő

Október 22-én NB.II-es junior csapatunk Szegedre látogatott, hogy lejátssza soron következő mérkőzését a bajnokságban.

Lányaink nehezen lendültek, játékba. Úgy tűnt, mintha még utaznának, a fejek és testek nem lennének a pályán. Visszafogottan, megilletődötten kezdtek, kevés volt a kommunikáció a pályán. Ez sajnos az eredményen is meglátszott, mert csak 9 pontig jutottak a lányok.

A második szettben irányítót váltott a csapat, ezzel a sánc magasabb lett. A Szeged már nem tudott simán elütni lányaink felett. A szett eleje szoros volt, csak 12 után tudott meglépni a vendéglátó. Ebben a szettben is a vége volt kritikus, a Szeged a játék minden elemében jobb volt és nyerte ezt a szettet is.

A harmadik szett elején lányaink megint nem voltak a pályán, 5:0-nál ki kellett kérni az első időt. Sajnos, ez nem sokat segített, mert a Szeged folyamatosan 10 pont előnnyel vezetett. A végén Király Dominikának voltak jó megmozdulásai és egy remek nyitássorozata, de ez is kevés volt a győzelemhez. A Szeged megérdemelten nyerte a szettet és ezzel együtt a mérkőzést is.

Nálunk sajnos kevés volt a lelkesedés, a kommunikáció. Meg kell tanulniuk a lányoknak sokkal magabiztosabban játszani. Ezen a mérkőzésen mindenki játéklehetőséget kapott és bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

    Szegedi RSE - Palota RSC 3:0 (25:9, 25:19, 25:18)

Palota RSC: Király, Erdődi, Misinszki, Tóth, Vidor, Gracza Sóti.
Csere: Vandlik (liberó), Somogyi, Kilián, Schmél, Németh, Pásztor.
Edző: Valasik Marietta


NB.II. harmadik forduló

2017. október 11. szerda

Szombaton, hazai pályán játszott junior csapatunk az NB.II. Közép csoport soron következő mérkőzésén. Az MTK Budapest csapatát fogadták.

Nem indult jól a mérkőzés a Palota szempontjából, mert a vendégek nagyon gyorsan szerezték pontjaikat. 6:6-nál tudott csapatunk egyenlíteni, majd Vidor Kinga nyitásaival átvenni a vezetést. Innen folytatva, remek játékkal, nagyszerű labdamenetekkel, végig vezetve megnyerték a játszmát.

A folytatásban megismétlődött az első szett eleje, a vendégek megint gyorsan elhúztak. Lányaink 8:8-nál egyenlítettek, majd 11:11-ig tartották a lépést az MTK-val. Innen a vendégek átvették újra a vezetést és nyerték a második szettet.

A harmadik szettben a lányaink megfordították az első 2 szettben mutatott tendenciát, mert 4:0-ra, majd 6:5-re is vezettek. Ekkor az MTK összeszedte magát, a mieink sok nyitásfogadást rontottak. A végjátékban még összeszedték lányaink magukat, 18:23-ról 21:23-ra felzárkóztak, de a végét az MTK bírta jobban.

Az utolsó szett elején az ellenfél nagyon elhúzott, a Palota csak ment az eredmény után. A végjátékban még összeszedték az erejüket, 16:22-ről 20:23-ra feljöttek, de az MTK bírta jobban a végét, a mieink pedig fejben elfáradtak. Így ezt a szettet is az MTK nyerte, ezzel pedig a mérkőzést is.

A Palota az első szettben mutatott játékával bebizonyította, hogy van keresnivalója ebben a bajnokságban. A szettek végére elfáradtak, így többet is hibáztak, de gyakorlással és kitartással ez javulni fog.

    Palota RSC - MTK Budapest 1:3 (25:19, 22:25, 22:25, 21:25)

Palota RSC: Misinszki, Erdődi, Vidor, Gracza Sóti, Tóth, Király.
Csere: Vandlik (liberó), Németh, Kilián.
Edző: Valasik Marietta

Következő hazai mérkőzés 2017.10.28-án 14 órakor a TAC-SZESE (Tata) ellen.


NB.II. második forduló

2017. október 11. szerda

NB.II-es junior csapatunk haza pályán is bemutatkozott az idei bajnokságban. Szombaton a szomszéd kerület junior csapatát fogadták.

Az első szettben lányaink maximumra kapcsolva kezdtek. Ügyes és rafinált játékkal sikerült meglepniük az UTE játékosait. Nyitásban és nyitásfogadásban remekeltek, így támadásaink is célba értek. 17-ig végig a Palota vezetett, innen felváltva estek a pontok. Szettlabdáig jutott csapatunk, de egy rossz nyitás és két rossz nyitásfogadás után elvesztették a szettet.

A második szett már nem hozott ekkora izgalmat. Az UTE feljavult, a Palota nem tudott csapatként együttműködni, ezért szettvesztés lett a vége.

A harmadik szettben lányaink próbáltak újból talpra állni, de az első szett sokat kivett belőlük. Így az UTE csapata győzedelmeskedett.

Összegezve, bíztató volt az első szettben mutatott játék, mert látható volt, hogy mire képesek a lányok kihozni magukból. Megmutatták, hogy tudnak lelkesedni, együtt örülni a sikereknek. Javítani való a hosszan tartó koncentráció. De ezt sok gyakorlással és rutinnal megszerezhetik a jövőben.

    Palota RSC - UTE : (25:27, 12:25, 17:25)

Palota RSC: Király, Erdődi, Németh, Tóth, Vidor, Misinszki.
Csere: Vandlik (liberó), Somogyi, Pásztor, Kilián, Schmél.
Edző: Valasik Marietta


U17-es bajnokság

2017. október 11. szerda

Újabb korosztály kezdte meg szereplését az idei bajnokságban. U17-es csapatunk a TF termében játszott csoportmérkőzéseket.
Az első mérkőzésen a Delta-Érd csapata volt az ellenfél. Lelkesen és ügyesen játszottak a lányok, sikerült 1. szettet nyerniük is. Ez nagy meglepetés volt, mert új csapattal állt fel a Palota: három lány maradt a tavalyi csapatból, két lány tavaly csak a gyerek csapatban játszott, két lány pedig most lépett először pályára. Mindenképpen szép teljesítmény az egy nyert szett!

A második mérkőzésen Békéscsabával játszottak lányaink. Ezen a találkozón próbált a csapat helyt állni tisztességesen, az idősebbek bíztatták, segítették a fiatalabb játékosokat. De a Békéscsaba jóval rutinosabb játéka ellen nem sok ellenállást tudtak felmutatni a lányok. A két edző, Valasik Marietta és Vigh Ivett közösen próbálják összerakni, fejleszteni ezt a csapatot.

Palota RSC: Hakkel, Szabó, Vadász, Vida, Eigler, Csikós.
Edző: Valasik Marietta, Vígh Ivett.


NB.II. Közép csoport

2017. október 05. csütörtök

Szeptember 30-án junior csapatunknak megkezdődött a bajnokság az NB.II-ben. A Közgáz csapatához látogattak a lányok.

Az első szettben nehezen lendültek játékba, kicsit bátortalanul kezdtek, pedig a múlt héten már játszottak mérkőzéseket az U19-es bajnokságban. A Közgáz végig 5-6 ponttal előttünk járt, amit a szett végéig megtartottak.

A második szettben már bátrabban játszottak lányaink, jó megoldásokkal a szett végéig vezettek is, de a végjátéknál előjöttek a nyitásfogadási hibák, ami miatt nem tudtak támadni. Ezt kihasználta a hazai csapat és nyerte a szettet.

A harmadik szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Lányaink minden játékelemben feljavultak, a szett végén még a Közgáz játszmalabdáját is hárították és megnyerték a szettet.

A negyedik szettben Valasik Marietta edző kipróbált egy új felállást, ami sajnos nem váltotta be a reményeket. Ezt már nem tudták a lányok orvosolni, így megnyerte ezt a szettet a Közgáz és ezzel együtt a mérkőzést is.

Összességében a mutatott játék bizakodásra ad okot. A lányok dolgoznak tovább, edzéseken sokat gyakorolnak. Remélik, a rengeteg munka meghozza a várt eredményeket.

    Közgáz SC - Palota RSC 3:1 (20, 23, -25, 13)

Palota RSC: Király, Vidor, Kilián, Schmél, Vandlik, Németh, Somogyi, Erdődi, Misinszki, Pásztor, Tóth B.
Edző: Valasik Marietta

Folytatás október 7-én 16 órakor hazai pályán a Sződliget utcában.

Mindenkit szeretettel várunk!

Hajrá Palota!


Országos Mini Kupa

2017. május 10. szerda

Május 6-7-én megrendezésre került az Országos Mini Kupa a Folyondár utcai Vasas Sportcsarnokban.

36 csapat indult az alap kategóriában és köztük természetesen a Palota kilenc minise is. Szombat délután három meccsből háromszor győztek a lányok, a Szolnok és a Dunakanyar két csapata ellen.

Vasárnap már reggel játszottak a mieink. Az első meccset a KRA ellen elvesztették, a Kispest és a Szerencs csapata ellen nyertek, így az utolsó meccsen a 9-10. helyért ment a küzdelem. Sajnos ezen a meccsen már elfáradtak a lányok, és nem tudtak győzni. Végül a 36 csapatból a Palota a 10. helyet szerezte meg, ami nagyon szép teljesítmény!

Gratulálunk lányok!

Palota RSC: Seprős Eszter, Nagy Kitti, Kiss Edina, Molnár Pálma, Seprős Anikó, Petrényi Szilvia, Finna Zsófia, Szilágyi Zorka, Négyesi Luca.
Edző: Nyuka Noémi