Beszámoló az U19-es OIB tornáról

2019. november 11. Hétfő

Rövid beszámoló a Torma Ágnes U19 női OIB II. osztály 2. tornáról Erdődi István edző tollából.
Ismerős csapatok ellen igyekeztünk felvenni a küzdelmet, hiszen októberben már összecsaptunk velük Egerben. Sajnos ugyanezen a napon U21-es bajnoki mérkőzésre is sor került Debrecenben, így a csapat egy része máshol szerepelt (Ezúton is gratulálok a Debrecenben elért 3:0 arányú győzelemhez, különösen a saját játékosaimra, Balog Esztire, Baranyai Esztire, Bogdán Katára és Tóth Gabira vagyok büszke 😊). Ráadásul még betegség is felütötte a fejét a játékosállományban, így egy viszonylag tartalékosnak mondható, de annál elszántabb serdülő csapat vett részt a mai, Budapesten megrendezésre került U19-es tornán. És mondhatom, büszke vagyok Rájuk!

Az első meccsünket a MAFC ÖSB csapata ellen játszottuk. Hát… Maradjunk abban, hogy közönségszórakoztató meccs volt, a nézőtéren majdnem mindenki kacagott, én zokogtam. Majd mindenki zokogott… Az ellenfelünk nagyon lelkes volt, ám igencsak szerény képességű. A mérkőzés színvonaláról sokat elárul, hogy az ellenfél két ászt is szervált. Alsó szervával… Végül sima 3:0 arányban győztünk és örültünk, hogy a végén Rebeka volt a gyógyír a sebekre. Aki szinte végig szerválta a 3. szettet. Mindenki hálás volt neki, én különösen.

Második mérkőzésünket a tavalyi U19-es II. osztályú bajnok, az Eger csapata ellen játszottuk. Tőlük az előző tornán 3:0-ra kaptunk ki, helyenként jó játékkal, de összességében simán. Ma viszont nagy erőbedobásra késztettük őket, az első szett kicsit a kezünkben is volt, 24:23-nál szettlabdához jutottunk. Csak nem tudtunk vele élni. Végül kikaptunk ismét 3:0-ra, de itt már látszott, hogy bizony a legjobbaknak is méltó ellenfelei lehetünk. Az elszántság, a lelkesedés megvan, csak még egy picit több hiba csúszik a játékba olykor.

A harmadik mérkőzés volt a sorsdöntő a csoport 2. helyének megszerzésnél, egy esetleges győzelemmel gyakorlatilag bebiztosíthattuk volna. Ennek megfelelően alaposan bemelegített mindkét csapat és … Leszakadt a háló. Szerencsére "villámgyorsan", cirka 30-35 perc alatt a bírókból, edzőkből, nézőkből pillanatok alatt összeverbuválódott jedi tanács orvosolta a helyzetet és ollló, szigetelőszalag valamint varázsszavak kántálásával új hálót varázsolt. A közjáték sajnos a mi csapatunkat zavarta meg jobban. Nem tudtuk a győzelemhez szükséges stabil játékot hozni, az ellenfél 1-2 állásban sajnos sok pontot csinált, amikor jó szervákkal kinyitott minket, mint a konzervet. Mi pedig az első két szettben mintha néha azt teszteltük volna a nyitásainkkal, jó-e a háló? Jó volt. Ezt a játékosaink a harmadik szettre végre elfogadták és a már sajnos tét nélküli játszmában magabiztosan játszva, magabiztosan nyertek is.

A Tiszaújváros semmivel nem jobb csapat, mint a Palota. Változatlanul nagy esély van arra, hogy megszerezzük a csoport 2. helyét. Ehhez „csak” azt a bravúrt kell véghez vinni, mint jövő héten majd a komplett U17-es csapatnak Pécsen a csoport 1. helyéért: A saját termében verni ellenfelünket. Látván a játékosok elszántságát, szorgalmát bizton állíthatom, hogy nem feltartott kézzel fogunk utazni Tiszaújvárosba.

A mai teljesítményünkre büszkék lehetünk, de dolgozzunk azon, hogy a hibákat kiszűrjük a játékunkból. Szép volt Lányok!

A csapat tagjai (nagybetűvel szedve azokat, akik mindhárom meccsen jó teljesítményt nyújtottak): SZABÓ RENÁTA, KISS EDINA, CSÓH REBEKA, SEPRŐS ESZTER, KRISTÓF LILI, KRISTÓF KATA, MOLNÁR PÁLMA, ZSÁRECZ LILLA, KÓKA ZSÓFIA

Palota – MAFC ÖSB    3:0    (25:15, 25:14, 25:5)
Palota RSC - EVSI    0:3    (25:27, 17:25, 21:25)
VRCK Tiszaújváros – Palota    2:1    (25:21, 25:20, 14:25)


Csak a Palota!!