Továbbra is az NB.I.-ben

2017. május 30. kedd

Május utolsó vasárnapján hazai pályán fogadta csapatunk a Miskolc együttesét az osztályozó visszavágóján. Az első mérkőzésen Miskolcon nagy csatában lányaink győztek. A mostani mérkőzésen is ez volt a cél.

Telt ház előtt, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az első szettben már az elején magához vette a kezdeményezést csapatunk, végig vezetve, nagyszerű játékkal meg is nyerték.

A második szettben a lányok csak mentek az eredmény után, a Miskolc vezetett 14-ig. Ekkor pályára lépett Vigh Ivett, akinek remek szerváival egyenlített a Palota, majd a vezetést is átvette. 19-nél volt egy kis megtorpanás, a Miskolc egyenlített. 22:22-nél lányaink magasabb fokozatra kapcsoltak, remekül sáncoltak, mezőnyöztek és Nyuka Noémi ász nyitásával nyerték ezt a szettet is.

A harmadik szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok nagyszerű labdamenetekkkel tarkítva. 8:7-nél megint beindult a "Palota gépezet", végig vezetve, a miskolci csapat fölé nőve és újból Nyuka Noémi ászával megnyerte a mérkőzést a Palota.

A kettős győzelemmel csapatunk jogot szerzett a 2017/2018-as NB.I.-es bajnokságban való induláshoz.

Szép volt lányok!!!

     Palota RSC - Miskolci VSC-MVSI    3:0   (25:13, 25:23, 25:19)

Palota RSC: : Lászlop, Bodnár, dr. Balczó, Nyuka, Szelle, Oláh.
Csere: : Hadnagy B. (liberó), Vígh, Vizi.
Vezetőedző: Fekete Krisztina

MVSC-MVSI: : Szabó B., Szajkó, Nagy Zs., Egri, Kiss E., Zsofnyák.
Csere: : -
Vezetőedző: Kerekes Attila

Mestermérleg:

Fekete Krisztina: - Gördülékenyebben játszottunk, mint idáig. Nagy volt bennünk a nyerési vágy, mindenki győzelemmel szerette volna befejezni az idényt. Ez sikerült, csak kár, hogy nem korábban indult be a gépezet, akkor talán arra is lett volna esélyünk, hogy osztályozó nélkül maradjunk az NB I-ben.

Kerekes Attila: - Teljes csapattal azért más lett volna az eredmény, de az élet most nem könnyítette meg a dolgunkat. Bár a rutinos játékosaim most hozták a formájukat, a fiatalok nem bírták el a terhet.