Rájátszás III. forduló

2017. április 26. szerda

Az elmúlt hétvégén lejátszotta felnőtt csapatunk a 2016/2017-es NB.I.-es bajnoki szezon utolsó mérkőzéseit a 9-11. helyért. Ennek a fordulónak a Sződliget utcai csarnok adott helyet.
Pénteken a TF csapatával játszottak a lányok.

Jól kezdték a mérkőzést, azt játszották, amit az edző kért tőlük, betartva a taktikai utasításokat. Ennek szettgyőzelem lett a vége. A második szettben 17-ig vezettek még a lányok, majd egy pici megingás és dekoncentráció elég volt ahhoz, hogy az ellenfél átvegye az irányítást és egyenlítsen. A harmadik és a negyedik szettekben hosszú labdameneteket láthatott a közönség, amiből sajnos, a TF csapata jött ki győztesen. A koncentráció visszatért ugyan, de a játék stabillá tétele nagyon hiányzott ezen a mérkőzésen és így a vendégek győztek.

    Palota RSC - TFSE    1:3   

Palota RSC: : Bodnár, dr. Balczó, Nyuka, Szelle, Vigh, Lászlop.
Csere: Hadnagy (liberó), Oláh.
Vezetőedző: Fekete KrisztinaVasárnap a Budaörs ellen léptek pályára lányaink.
Az első két szettben sok hibával játszottak, de végig ott voltak az ellenfél nyakán. A harmadik szettre feljavultak a Palotás lányok, levetkőzték azt a kishitűségüket, ami egész szezon alatt jellemezte őket és 13 pontot engedélyeztek a Budaörsnek. A negyedik szettben nagy csatában győztek, de a mindent eldöntő ötödik szettre fejben elfáradtak, így vereséget szenvedtek.


    Palota RSC - Budaőrsi DSE    2:3   (20:25, 19:25, 25:13, 26:24, 10:15)

Palota RSC: Bodnár, dr. Balczó, Nyuka, Szelle, Vigh, Lászlop.
Csere: Hadnagy (liberó), Oláh, Tóth.
Vezetőedző: Fekete Krisztina

A látottak alapján kijelenthető, hogy hétről hétre javult a lányok játéka, így amennyiben két nap múlva lett volna még egy mérkőzés, akkor győztek volna. Folytatás az osztályozón, amire gőzerővel készülnek a lányok.

A három torna után kialakult a végeredmény.
Az NB I. kilencedik helyét a Budaörsi DSE szerezte meg, a TFSE érdemelte ki a 10. helyezést, a 11. Palota RSC pedig a továbbiakban az osztályozóra készülhet.

Szele Dóra az idei szezonról, saját teljesítményéről és a további elképzelésekről:

"Nagyon nehéz úgy csapatokkal felvenni a versenyt, hogy vannak, akik ebből élnek, vannak csapatok, akik pedig munka és iskola mellett csinálják mindezt. Január közepe óta vagyok a csapattal, azt gondolom, hogy rengeteget dolgoztunk, és a végén már majdnem meccseket is nyertünk, nagyon kis dolgokon múlt a siker. Az elkövetkezendő időben készülünk az osztályozóra, és bízom benne, hogy az elmúlt időszak játékát még kevesebb hibával tudjuk produkálni, és akkor nem lehet gond. Bízom a csapatban!"