Az első hazai mérkőzés

2016. november 15. kedd

Hosszú várakozás után lejátszotta első hazai mérkőzését NB.I-es csapatunk. Az ellenfél az a Budaörs volt, akit a Szalayné Sebők Éva Emléktornán a döntőben legyőztek a lányok. Ennek reményében nagy várakozás előzte meg a mérkőzést.

Az első szettben nagyon jól kezdtek a lányok, az első szünetben 4 ponttal is vezettek. A pihenő után feljött a Budaörs, sőt még a vezetést is átvették remek nyitásaikkal. Lányaink azonban nem hagyták magukat, fordítottak és 21-21-ig vezettek is. A hajrát a Budaörs bírta jobban és egy ász nyitással nyerték a szettet.

A második szett egyenlő erők küzdelmét hozta, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egy vitatott bírói ítélet miatt a Budaörs edzője piros lapot kapott, így a hazai csapat el tudott lépni az ellenféltől. Ez a második technikai szünetig tartott. Ekkor kiegyenlített a Budaörs, átvette a vezetést. Lányainknak sikerült még egyszer felállniuk, kiegyenlíteni, de a véghajrát megint a Budaörs bírta idegekkel és remek nyitásokkal hozták a szettet.

A harmadik szett elején még tartották magukat a lányok, de a Budaörs nagyobb üzemmódba kapcsolt és végig vezetve a szettben megnyerte a mérkőzést. Ebben a szettben debütált a csapatban Kotlárik, aki szép sáncokkal mutatkozott be.

A csapat a taktikai utasításokat nem mindig tartotta be, de izgalmas mérkőzéssel szolgálták ki a szurkolókat.

Folytatás szerdán (november 16-án) 18 órakor a Sződliget utcában, ahol a Jászberény csapatát fogadják Magyar Kupa mérkőzésen.

    Palota RSC - Budaőrsi DSE 0:3 (22:25, 22:25, 19:25)

Palota RSC: Nyuka, Oláh, Bodnár, Cirkov, Vigh, Lászlop.
Csere: Hadnagy (liberó), Király, Kotlárik.
Edző: Fekete Krisztina

Juniorjaink is pályára léptek a felnőttek után. Jó hangulatú, lelkes játékot mutattak be a lányok, ami az első győzelemhez vezetett. Minden játékos játéklehetőséget kapott az edzőjétől, amit remek játékkal meg is háláltak.

    Palota RSC - Budaőrsi DSE 3:0

Palota RSC: Király, Rózsa, Németh, Boros, Kéri, Tóth Bernadett, Tóth Boglárka, Szfárli, Kilián.
Edző: Valasik Marietta