Újra az NB.I-ben

2016. május 20. péntek

Május 14-én került sor Szombathelyen a Haladás - Palota visszavágóra az NB-I-be jutásért.

A csapatok feszülten kezdték a játékot, és rengeteg nyitásrontás volt mindkét térfélen. A Szombathely lelkesedett jobban, és ez kissé meglepte a fővárosi csapatot, akik feszülten kezdték a mérkőzést. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon voltak jó megmozdulások. Tóth Zsuzsanna és Kiss Brigitta az előző meccs tanulságait kihasználva sokat ejtett az első szettben, a fővárosiaknál Kovács Eszter és Király Dominika magassági fölényével igyekezett pontokat gyártani. Azonban az első szettben a Szombathely oldaláról született több jó megoldás, így megnyerték az első szettet (25:22) (1:0).

A második szettben a Palota akklimatizálódott, és jó nyitásainak köszönhetően 3:0-ra vezetett már a szett elején. Mindkét oldalon voltak jó ütések, de a Palota oldalán Nyuka Noémit nem lehetett megállítani, és a liberó Hajagos Dorottya is rendre hárította az ellenfél ütéseit (23:25) (1:1).

A harmadik szettben érezhető volt a feszültség a Palota oldalán, hiszen tudták, hogy egy szettet kell nyerniük az első osztályba kerülésért. Lászlop Alexandra érvényesítette magasságát a hálónál, Vígh Ivett jól mezőnyözött a Palotaiaknál, de így is kiélezett volt a küzdelem. Jól nyitott a Szombathely, mindent egy lapra feltéve. Hatalmas küzdelem volt a pályán, és a lelátón egyaránt. Ezen a szombaton a Palota egy CSAPAT-ként játszott és küzdött, ezzel megnyerte a harmadik szettet (22:25) (1:2), így eldőlt, hogy a fővárosiak jutnak fel NB1-be.

A negyedik szett formaság volt. Az ellenfél edzője beküldte cserejátékosait a pályára, és már a szombathelyi szurkolótábor se szólt olyan hangerővel, mint az elején. A Palotánál a cserék is lehetőséget kaptak, hogy kivegyék részüket a győzelemből. (21:25) (1:3).

Haladás VSE Vasi Sport Akadémia - Palota RSC 1:3 (25:22, 23:25, 22:25, 21:25)

Palota: Bodnár, Kovács, Nyuka, Győri, Király, Vígh, Csere: Lászlop, Dióssi, Leszkovszki A.
Ezdő: Fekete Krisztina

Fekete Krisztina - Nem játszottunk jól,de hősiesen küzdöttünk a feljutásért. Boldog vagyok, hogy sikerült!