Új időszámítás

2015. május 28. csütörtök

A Palota Röplabda SC mindössze egy árva győzelemmel a 2014-15-ös bajnokság utolsó helyén végzett, így kiesett az NB I-ből. A Hogyan tovább?-ról Balogh Beatrixet, a klub elnökhelyettesét kérdeztük.

- Törvényszerű volt a kiesés, vagy meglepetésként érte?

- Is-is. Egyrészt alapítónk, Szalayné Sebők Éva halála óta csak vergődtünk, tavaly éppen hogy megúsztuk a kiesést, előtte meg kilencedikek voltunk. Az idei szereplés ennek a folyamatnak az eredménye, a kiesésnek előbb-utóbb meg kellett történnie. Ugyanakkor állítom, hogy pechünk is volt, mert év közben szinte a teljes kezdőcsapat lesérült, a hiányukat egy erősebb együttes is megsínylette volna.

- Akkor az NB II-t akár megtisztulásnak is vehetjük?

- Mondjuk inkább úgy, hogy kezdhetünk végre újból építkezni. Amiben nagy segítséget jelenthet az utánpótlásunk, amely egyre erősebb és egyre jobb eredményeket produkál. Szeretnénk minél előbb visszakerülni az első osztályba, ám ahhoz, hogy ismét stabil csapattá válhassunk, talán erre a kiesésre is szükség volt.

- Hogyan építkeznek?

- Lezárjuk a mögöttünk levő időszakot. Kielemezzük a bajnoki szereplést, és ez alapján döntünk a folytatásról májusban. Utána a játékosokkal is leülünk beszélgetni, aztán mindenki elmegy pihenni, augusztus elején pedig elkezdünk dolgozni. Hogy jövőre melyik osztályban szerepelünk, az attól is függ, hogy a jelenlegi mezőnyből ki vállalja az NB I-es tagságot. Még az is lehet, hogy beugróként maradnunk kell a legjobbak között.

R. T.


Forrás: Életképek