Nem sikerült pontot szereznünk

2015. március 28. szombat

Az NB I. női röplabda bajnokság rájátszására szombaton délután a Palota RSC otthonában került sor, ahol ellenfélként az ALBRECHT MVSC MVSI együttesét fogadta a fővárosi csapat. A mérkőzés végül a miskolciak 3:0-ás győzelmével zárult.

Az összecsapás puhatolózó játékkal indult, mindkét csapat hozta a saját nyitásfogadásait az elején. Egészen addig, amíg Szabó Barbara nem állt a nyitóhelyre, mert ekkor hat pontos szériát hoztak össze a vendégek (4:9). Ez megnyugtatta a miskolciakat, a Palota viszont idegesen, kapkodva játszott, és nem nagyon sikerült pontot szerezniük (5:13). Az MVSC jó nyitásfogadása, védekezése magabiztos vezetéssel párosult, kidomborodott a két gárda közötti különbség (8:20), és a vártnál könnyebben hozta az első szettet a vendégcsapat. (11:25).

A második játszma elején úgy tűnt, mintha az első szett eredménye, különbsége túlságosan is megnyugtatta volna a vendégeket. A koncentráció csökkent a zöld-fehéreknél, de ennek ellenére az MVSC diktálta a tempót. Igaz, nem akkorát, amivel a házigazdákat sikerült volna leszakítani. Aztán amikor a 20-at elérték, a Palota csak 16-nál járt, de innen kapkodó volt a vendégek játéka, elmentek a nyitásfogadások, volt néhány rossz blokk, így kiélezett lett a végjáték (20:22, 25:24, 26:27, 27:28). Aztán amikor nagy szükség volt rá, a vendégek hozzá tudták tenni az a pluszt, amivel ezt a szettet is behúzták (28:30).

Kiválóan kezdett az MVSC harmadik menet elején, magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első technikai időnél vezettek. A küzdőszellem dominált, sok volt ekkoriban a hiba, de a Miskolciaknál kevesebb, így lassan elléptek (9:11, 12:15, 13:17). Közben akadt egy érdekesség is, a 14. pontját úgy érte el a vendégcsapat, hogy az egyik hazai játékos a cserepadról beszaladt a pályára reklamálni, és piros lapot kapott. A hajrában már csak egy csapat volt a pályán (18:24), függetlenül attól, hogy az utolsó vendég pont egy picit nehezen született meg (21:25).

Palota RSC - ALBRECHT MVSC MVSI 3:0 (11-25, 28-30, 21-25)

Palota RSC: Kovács E., Petrás D., Szűcs A., Nyuka N., Győri P., Dénesi B.
Csere: Hajagos D., (liberó) Lászlop A., Czene A.
Vezetőedző: Fodorné Kastner Veronika

ALBRECHT MVSC MVSI: Szabó B., Kiss E., Szajkó, Kovács E., Csarkó, Sitkey.
Csere: Nagy Zs. (liberó).
Vezetőedző: Kerekes Attila

Vezetői értékelés:

Fodorné Kastner Veronika: - Nem sikerült jó játékot produkálnunk a lelkesen játszó Miskolc ellen. Gratulálok a győzelmükhöz.

Kerekes Attila: - Ma nem a jó játékunkkal, hanem elsősorban az akaraterőnkkel múltuk felül az ellenfelünket.

Forrás: www.mvsc.eu