Itthon is szoros volt a Budaőrs ellen

2015. február 07. szombat

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 20. fordulójára került sor szombaton délután a Palota RSC otthonában, ahol ellenfélként az Budaőrsi DSE együttesét fogadta a fővárosi csapat. Az izgalmakban és szép labdamenetekben gazdag mérkőzés végül a vendégcsapat 3:1-es győzelmével zárult.

Az első szettben jól indított a palota (5:0), de a vendégek gyorsan felzárkóztak (6:6) és az első technikainál már ők vették át a vezetést (7:8). A szünet után kiélezett küzdelemmel folytatódott a mérkőzés. Egyik csapat sem bírt igazán a másikkal, fej-fej mellett haladtak, mígnem a Palota hibáját kihasználva a Budaőrs jutott kétpontos előnyhöz (14:16). A folytatásban némileg állva maradt a fővárosi együttes, így a vendégek Rácz Márta és Oláh Vivien jóvoltából újabb két ponttal növelték előnyüket (14:18). A Palota edzője ekkor időt kért, hogy kissé felrázza csapatát. Az eredmény nem váratott magára sokáig, mivel Petrás Dalma két ejtése, Kovács Eszter és Szikszai Viktória szép támadásaival egyenlített a hazai együttes (20:20). A vendégek időkérését követően a végjátékban szettlabdához jut a Budaőrs (23:24), de nem tudta kihasználni. Végül Szűcs Anita szerváját Oláh Vivien ütötte a háló mögé és ezzel a vendégek nyerték az első szettet (23:25). 0-1.

A második etapban nem tudott egyik csapat sem felülkerekedni a másikon, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett egy-egy ponttal (7:8). Az első kötelező szünetet követően azonban előbb Szikszai Viktória, majd Szűcs Anita is ászt nyitott, Kovács Eszter pedig a vendégek blokkját ütötte szét (12:9). A Budaőrs nem adta fel a küzdelmet, gyors támadásokkal felzárkózott ugyan (13:13), de a vezetést nem tudta átvenni (16:15). A szünetet követően Petrás Dalma és Kovács Eszter újabb pontjai révén lendületet vett a fővárosi csapat (19:16), melyet Ratimovszky mester szakított meg egy időkéréssel. A végjátékban aztán előbb egyenlített a Budaőrs (20:20), majd eredményes blokkmunkájával meg is nyerte a szettet (21:25). 0-2.

A harmadik játszma sem volt sétagalopp, sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. Hajagos Dorottya szép mentéseinek és Szikszai Viktória támadásainak köszönhetően továbbra is jól játszott a Palota, de az budaőrsiek sem adták könnyen magukat (8:7). Igazán nagy különbséget egyik gárda sem tudott kiharcolni magának, így a második technikai szünetre a vendégek csak egy ponttal vezettek a hazaiak előtt (15:16). A folytatásban a Palota ütőjének Palotás Petrának a keze sült el többször is és a csapat blokkmunkája is eredményesnek bizonyult (21:19). Nem hagyta ennyiben a vendégcsapat sem, előbb Imreh Kinga szerzett pontot, majd Oláh Vivien ütött kétszer is a háló mögé. Ezzel egyenlíteni tudott a Budaőrs (21:21). A hajrában viszont a hazaiak bizonyultak jobbnak. Kovács Eszter és Szikszai Viktória révén szettlabdához jutott a Palota (24:21), amit Szűcs Anita egy ásznyitással értékesített és ezzel szépített a fővárosi együttes (25:21). 1-2.

A negyedik szettben az ellenfél hibáit kihasználva a Palota kezdett erőteljesebben (5:1), de ezt követően váratlanul megtorpant, így a budaőrsiek gyorsan felzárkóztak és az első technikainál már ők vezettek (7:8). A hazaiak mélypontja a szünet után sem ért véget, Szikszai Viktória hálóba ütött, Petrás Dalmát és Kovács Esztert pedig többször blokkolták. Fodorné Kastner Veronika időt kért, hogy felrázza csapatát, de sajnos nem sikerült, így a második szünetre már hat ponttal vezetett a Budaőrs (10:16). A folytatásban végig a vendégeknél volt az irányítás, a hazaiak nem tudtak közelebb férkőzni hozzájuk. A hajrában aztán mérkőzéslabdához jutott a Budaőrs, amit ugyan nem tudott értékesíteni (19:24), de ezt követően Rácz Márta ütése pörög ki a hazaiak blokkjáról és ezzel nyeri a szettet és a mérkőzést is a Budaőrs (19:25). 1-3.

Palota RSC - Budaőrsi DSE 1:3 (23-25, 21-25, 25-21, 19-25)

Palota RSC: Kovács Eszter, Petrás Dalma, Szikszai Viktória, Nyuka Noémi, Győri Panni, Dénesi Brigitta
Csere: Hajagos Dorottya (liberó) Lászlop Alexandra, Vígh Ivett.
Vezetőedző: Fodorné Kastner Veronika

Budaőrsi DSE: Rácz Márta, Oláh Vivien, Szabó Kinga, Farkas Eszter, Imreh Kinga, Gőczi Boglárka.
Csere: Deli-Germann Olga (liberó), Kiss Viktória, Szoboszlai Brigitta, Schumicky Ilus.
Vezetőedző: Ratimovszky Károly

Vezetői értékelés:

Fodorné Kastner Veronika: - Jó nyitásfogadás nélkül nem megy ez a játék. Most ráadásul még mezőnyben is lélektelenül játszottak a lányok, ami eddig az erősségünk volt. Ha pedig nem tudjuk hozni az alapjátékunkat, akkor hazai pályán is nagy bajban leszünk.

Ratimovszky Károly: - Nagyon féltem ettől a meccstől, mert öt kezdőjátékosom is influenzás volt a héten, így edzeni sem tudtunk. A csapat azonban egy emberként küzdött, s bár becsúszott néhány fegyelmezetlenség is, nagyon örülök, hogy sikerült győznünk.