Jászberényben nem sikerült a bravúr

2015. február 01. vasárnap

Vasárnap este került sor az NB I-es női röplabda bajnokság 19. fordulójára, ahol a Jászberényi Röplabda Klub csapata játszott a sereghajtó Palota RSC ellen. A találkozón 3:0-ás magabiztos hazai győzelem született.

Az első szettben lendületesen kezdett a Palota és tartotta a hazaiak által diktált iramot. A lelkes és bátor fővárosiak aztán átvették a vezetés és így az első kötelező szünetre három pontos előnnyel mehettek (5-8). Ezt követően viszon gyorsan felzárkózott a Jászberény, de remekül tartották magukat Fodorné Kastner Veronika röplabdázói. Az MTK-ból frissen szerződtetett játékosuk, Győri Panni is jól mutatkozott be a Palota színeiben. A második technikai után viszont nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a hazaiak és rövid időn belül nagy előnyt harcoltak ki és ezt tartották a szett végéig (25-18).

A második játékrész is izgalmasan kezdődött, hisz a fővárosiak nem engedték ellépni a hazai csapatot (8-7). A palotaiak mások mellett Szikszai Viktória leütése, valamint Petrás Dalma szervája révén tudták tartani a lépést az esélyesebb riválisukkal szemben (13-11). A második kötelező szünet után viszont újra a Jászberény teljesített jobban és ezzel újabb részgyőzelmet aratott (25-16).

A harmadik szettben ismét a Palota irányított és rövid időn belül 1-4-et mutatott az eredményjelző. Nem tétlenkedtek a hazaiak sem sokáig, újra felszívták magukat és az első kötelező szünetre már náluk volt az előny (8-5). Ezt követően újra elkezdte a felzárkózást a Palota, amit egy hatzai időkéréssel próbált megszakítani a jászberényiek edzője. Ez nem segített csapatán, mert így is egyre kiélezettebbé vátl a játék, sőt Szikszai Viktória leütésével 20-20-ra ki is egyenlített a Palota. Kovács Eszter és Petrás Dalma pedig újabb kétponttal gazdagította a vendégek pontjait (22-24). A kétszer is szettlabdához jutott fővárosiak azonban nem tudtak élni a ragyogó alkalommal, így a harmadik játékrészt is a hazaiak nyerték (27-25).

Jászberényi RK - Palota RSC 3:0 (25-18, 25-16, 27-25)

Jászberényi RK: Kriegel Zsófia, Ivana Gardovic, Pető Tamara, Pintér Andrea, Lékó Lilla, DRAGANA BRKOVIC.
Csere: Deméné Fényes Zsanett. (liberó), Gulyás Vivien, Neizer Lili.
Vezetőedző: Deme Gábor

Palota RSC: Kovács Eszter, Petrás Dalma, Szikszai Viktória, Czene Adrienn, GYőri Panni, Dénesi Brigitta
Csere: Hajagos Dorottya (liberó) Lászlop Alexandra, Vígh Ivett.
Vezetőedző: Fodorné Kastner Veronika

Vezetői értékelés:

Deme Gábor: - A győzelembe fájdalom került, hiszen egy meghatározó játékosunk megsérült. Azok a lányok azonban, akik a pályán voltak, igazi csapategységről tettek tanúbizonyságot és ezt a mérkőzést lehoztuk 3:0-ra. Tehát egyrészt nagyon örülök, másrészt várakozással tekintek afelé, hogy mi lett Ivával (Ivana Gardoviccsal - a szerk.), akinek a sérülése miatt váratlan helyzetbe kerültem. Ekkor úgy döntöttem, hogy Gulyás Vivient teszem be a csapatba, aki szerintem a mezőny legjobbja volt. A következő napokban meg kell tudnunk, kik azok a játékosok, akik a nyíregyházi meccsen hadra foghatók lesznek és így kell felépíteni a taktikát.

Fodorné Kastner Veronika: - Nagyon bíztam benne, hogy legalább egy-két szettet meg tudunk csípni, de csak megszorítanunk sikerült a Jászberényt. Sajnálom a hazai játékos sérülését, biztos vagyok benne, hogy megérezték a játékosuk hiányát. Azt kértem a lányoktól, hogy próbáljanak blokkban ott lenni időben, jó nyitásokkal megzavarni az ellenfelet, illetve amennyire lehet, széthúzni a játékot, de amikor ezt igazán kellett volna, akkor nem sikerült.