Az idei első győzelem Palotán

2015. január 24. szombat

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 18. fordulóját hazai pályán játszotta a Palota RSC csapata, ahol ellenfélként az Albrecht MVSC-MVSI együttesét fogadta. A találkozó a jó formában lévő hazai csapat 3:1-es győzelmével zárult.

Az első szettben a vendégek kezdtek jobban, így az első pihenőt követően is még 9-14-re ők vezettek, de a következő technikai után a házigazdák 18-18-nál egyenlíteni tudtak. Ezt követően a Palota szerzett előnyt (23-19), azonban az miskolciak felzárkóztak, de a végjátékot mégis a budapesti csapat oldotta meg jobban (26-24).

A második játszmában jól pörgött a Vasút, ami az eredmény alakulásában is megmutatkozott (6-9, 13-17). A zöld-fehérek ekkor több elemben is fegyelmezettebbek voltak, mint azt megelőzően. Jobbak és eredményesebbek voltak a nyitások, ültek az ütések, valamint a blokk is hatékonyabbak voltak, így ezt a játékrészt a miskolci gárda nyerte (18-25).

A harmadik felvonás mindkét csapat számára fontos volt, mivel a lélektani előnyt itt lehetett kiharcolni. Ennek tudatában volt mind a két együttes. Úgy látszott, hogy ez az előny a vendégeknél lesz, hisz egészen az utolsó harmadig egy-két ponttal a miskolciak vezettek riválisuk előtt (5-6, 9-11, 11-13, 16-18). Már-már úgy látszott, hogy közel a vezetés a vendégek számára ám 17-19-nél Toma Sándor csapata megtorpanni látszott. Felzárkózott, majd átvette az irányítást a Palota. A vendégek sorra rontották el a támadás befejezéseket, és az ütések sem a vonalon belülre érkeztek, ezzel a harmadik játékrészt a Palota húzhatta be (25-20).

A negyedik szettben az volt a kérdés, hogy ki tudják-e csikarni az ötödik felvonást a látogatók, vagy meglesz a hazaiak első hárompontos győzelme. Még az első kötelező pihenőig nem lehetett tudni, hogy mi lesz a végkimenetel, de az biztos, hogy mindkét csapat előtt nagy cél lebegett. A második pihenőt követően aztán egyenlítettek a vendégek (20-20), de néhány pillanattal később 23-21-re ugrott meg a hazai gárda és ezt az előnyt már egészen a mérkőzés végéig meg is tartott (25-22).

Palota RSC - Albrecht-MVSC-MVSI 3:1 (26-24, 18-25, 25-20, 25-22)

Palota RSC Szűcs, Kovács E., Vígh, Dénesi, Petrás, Szikszai. Csere: Lászlop, Császár
Vezetőedző: Fodorné Kastner Veronika

Albrecht-MVSC-MVSI: Kundrák, Kiss E., Szabó B., Csarkó, Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kocsis, Bertók
Vezetőedző: Toma Sándor

Vezetői értékelés:

Fodorné Kastner Veronika: - Örülök a mai győzelemnek, mert a bajnokságban először gyűjtöttük be a három pontot.

Toma Sándor: - Egységesen, motiváltan játszott a csapat, sajnos a széleken gyengébbek voltunk a mostani mérkőzésen, ami a kulcshelyzetekben sokat számított.