A második körben is győzött az MTK

2014. december 07. vasárnap

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 14. fordulójára hazai pályán került sor, ahol a Palota RSC csapata most az MTK-Budapest együttesét fogadta.

A vendégek tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk a tabella végén pont nélkül álló Palota otthonában, ahol valamennyi csapat - még a listavezető Gödöllő is - megdolgozott a 3 pontért.

Óvatosságuk pedig nem volt hiábavaló, ugyanis az első szettet nemcsak jobban kezdte, de meg is nyerte a Palota. Az MTK Budapest meglepő hibákat vétetett a nyitásfogadásoknál, így ezdőjük pedig nemhogy kikérte mindkét idejét, de a szett végén még cserélt is (25-22).

A második szettben a kék-fehérek kezdtek jobban, a hazaiak csak 0-3 után szereztek először pontot. Az irányítás azonban ezt követően is a vendégek kezében volt, majd kisebb hullámvölgybe került az MTK. Ez azonban nem tartott sokáig, mivel Oláh János a kispadról arra kérte a lányokat, hogy erőszakosabban játszanak. Az eredménye meg lett, mert a játékrész a vendégek győzelmével zárult (16-25).

A harmadik játszma nemcsak a két csapat, de a nézők idegeit is megdolgoztatta. 5-3-as hazai előny után igazi "adok-kapok" játék alakult ki. Hol az egyik, hol a másik csapat szerzett pontot. A folyamat 14-15-nél szakadt meg, aholis újra az MTK Budapest kezébe került az irányítás és végül győzelemmel zárták a szettet (18-25).

Az utolsó játékrészt ismét a hazaiak nyitották jobban, a vendégek csak 4-0 után kapcsolódtak be a pontszerzésbe. Az MTK edzője ekkor lecserélte egyik ütőjét aki háromszor is hálóba ütötte a labdát. A Palota ezt követően újra termelte a pontokat, de sajnos csak 13-9-ig, ugyanis a vendégek ismét felülkerekedtek és a szett - az előzőhöz hasonlóan - újra magukénak mondhatták (18-25).

Palota RSC - MTK Budapest 1:3 (25-22, 16-25, 18-25, 18-25)

Fodorné Kastner Veronika: Ki van éhezve csapatunk a győzelemre. Nagyon bíztunk benne, hogy az MTK Budapest ellen összejöhet. Úgy érzem, hogy az első szettben fejben és fizikálisan is ott voltunk, azután a többet edző és jobban összeszokott MTK felülkerekedett. Véleményem szerint nagyon jó mérkőzést láthattunk. Mindenképpen szeretnénk bent maradni az NB I-ben, ehhez azonban szükségünk lesz a Miskolc és a Budaörs elleni győzelemre.

Szél Márta: Mind a négy szett nehéz volt. Nagyon kellett nekünk ez a három pont. Azt is mondhatnám, hogy menekültünk a győzelembe. Tudták a lányok, hogy nem lesz egyszerű meccs, ezért kicsit görcsösen is játszottak. Sajnos, voltak gyenge teljesítmények, de ez a Palota számlájára is felírható, hiszen remekül mezőnyöztek, jól támadtak.

Forrás: www.mtk.hu