Szorongatott de végül kikapott a Palota

2014. november 28. péntek

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában, hazai pályán, szoros mérkőzésen maradt alul a Palota RSC csapata a TEVA Gödöllői RC együttesével szemben.

Meglepően jól kezdte az első játékrészt a Palota, melynek már az elején hamar vezető szerephez jutottak (8:4). A vendégek próbálták tartani az iramot, de a második technikai szünetnél még mindig a haziak vezettek két ponttal (16:14). A folytatásban viszont a gödöllőiek öszpontosítottak jobban és gyorsan kiegyenlítettek (20:20). A végjátékban a hazai gárda hibáit kihasználva a gödöllőiek már nem veszítettek labdamenetet, így ezt a szettet ök nyerték (20:25).

A második szettet is jól kezdte a hazai együttes és az első technikainál még ők vezettek (8:6), de a folytatásban a gödöllői csapat vette át a vezénylő szerepet és pontos játékával gyorsan fordított az álláson és simán nyerte a játékrészt (17:25).

A harmadik szettben is a Palota együttese indított jobban, melynek köszönhetően az első technikainál már ötpontos volt az előnye (8:3). A folytatás is ígéretes volt a hazai gárda számára, hiszen lendületes játékkal a második kötelező szünetre is tartották öt pontos előnyüket (16:11). Ezt követően a Palota már-már zsebében érezhette volna a szettgyőzalmet, amikor a gödöllői edző időt kért, hogy felrázza csapatát. Úgy látszik sikerült, mert a vendégek egy magasabb fordulatszámra kapcsolva a végjátékban előbb kiegyenlítettek (23:23), majd kihasználva első mérkőzéslabdájukat, megszerezték a győzelmet (23:25).

Palota RSC - TEVA Gödöllői RC 0:3 (20-25, 17-25, 23-25)

Fodorné Kastner Veronika: Gratulálok a csapatomnak, ugyanis sikerült egy erős Gödöllőt megszorongatniuk.

Horváth András: A hullámzó koncentráció jellemezte a meccset a részünkről, de amikor megráztuk magunkat, viszonylag könnyen sikerült pontokat szereznünk. A Palota játéka rengeteget fejlődött az első mérkőzés óta. Dolgozunk tovább.