Papírforma eredmény Békéscsabán

2014. november 14. péntek

Papírforma eredmény született az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 9. fordulójában, ahol a Palota RSC csapata a bajnok Linamar-Békéscsabai RSE együttesével szemben 3:0-ás verességet szenvedett.

Az első szettet a békéscsabai együttes kezdte jobban (5:1), de később fellelkesedtek a fővárosiak és sikeres támadásokkal és eredményes védekezéssel, a szett felénél utol is érték a házigazdákat (13:13). Ekkor időt kért a békéscsabaiak edzője, aminek meg lett az eredménye. Összeszedettebb játékkal, magabiztosan nyerte az első játszmát.

A folytatásban sajnos szétesett a Palota védekezése, és a támadások sem jöttek össze. Az ellenfél ezt kihasználva zsinórban gyűjtögette pontjait (20:3), ami mégnagyobb lelki terhet tett a vendégekre. Innét már esély sem maradt a Palota számára, ezt a szettet is a hazaiak nyerték (25:5).

A harmadik szettben is a Békéscsaba indított jobban, majd némileg alább hagyott lelkesedésük, mert a fővárosi csapat elkezdte a felzárkózást (8:6). Nem tartott sokáig a hazaiak lazítása, mert ezt követően rutinos játékkal végül magabiztosan nyerték a harmadik szettet is (25:12).

Kormos Mihály: Fél szett kivételével szép játékot produkált a csapat, és igyekezett Kiszolgálni közönségünket.

Fodorné Kastner Veronika: Nyolcan érkeztünk, négy sérültünk van, de így is jól helyt állt a csapat egy jó Békéscsaba ellen.