Magabiztosan győzött Jászberény

2014. november 07. péntek

Pénteken este hazai pályán játszotta az NB I-es bajnoki mérkőzés 8. fordulóját a Palota RSC a Jászberényi Röplabda Klub csapata ellen, ami a jászsági gárda 1:3-as győzelmével zárult.

Nagy elánnal kezdte az első játékrészt a vendégcsapat, melynek eredményeként hamar vezető szerephez is jutottak. A palotai együttes próbálta tartani az iramot, de az elrontott nyitásainak köszönhetően az első technikai szünetnél már 4:8-ra a vendégek vezettek. A folytatásban némiképpen csökkent a két együttes közötti különbség, ám a berényiek mindig tartani tudták a két-három pontos előnyüket. Kastner Veronika 18:21-es jászberényi vezetésnél időkérésre szánta rá magát, hogy némiképp felrázza csapatát, de ezzel sem tudta megakadályozni, hogy a jászsági csapat nyerje meg az első szettet (21:25)

A második szettet újra a vendégeknél volt a szerencse és csakhamar állva hagyták a házigazdákat (2:8). Ezt követően megcsillant a remény, hogy felzárkózhat a hazai gárda, de a második technikai szünetre már újra tetemes előnnyel rendelkeztek a jászságiak (8:16). A folytatásban azonban hullámvölgybe kerültek a vendégek, így a palotaiak egyre lelkesedő játékkal egyenlíteni tudtak (21:21). A végjátékban azonban mégis a vendégek voltak koncentráltabbak, így ezt a szettet is ők nyerték (22:25).

A harmadik szettben már zsebükben érezték a mérkőzést a jászságiak, így könnyed játékkal szerettek volna pontot tenni a mérkőzésre. Nem gondolta viszont így a Szűcs Anita vezette palotai gárda, mert koncentrált játékkal, többször is vezetve, és a vendégek időkérésének ellenére is megnyerték a harmadik játékrészt (25:20).

A negyedik etapban sajnos újra por került a palotai gépezetbe, mert nem működött az az összhang, ami a harmadik szettben. Ettől hullámvölgybe kerültek a hazaiak, amiből sajnos egészen a szett végéig nem sikerült kikászálódni, így az utolsó szettet ismét a jászberényiek nyerték (10:25).

Palota RSC - Jászberényi RK 1:3 (21-25, 22-25, 25-20, 10-25)

Kastner Veronika: Amikor lehetett volna picit többet kihozni a játékból, fejben nem tudtunk odafigyelni, az utolsó szettben pedig összeomlott minden - úgy látszik, a csapatom egyelőre csak egy-egy bravúros szettgyőzelemre képes.

Deme Gábor: Nem volt egy fáklyásmenet. Dühös voltam, mert úgy érzem, az idei szezonban most volt a legrosszabb játékunk. Ha azonban a pozitívumot akarom kiemelni, akkor nyertünk és a három pont mindennél pontosabb. Ahogy szokták mondani, győztes meccset nem kell megmagyarázni.